27 / 04 / 2024

TOKİ Kandıra projesi güvenli ve konforlu bir yaşam sunuyor!

TOKİ Kandıra projesi güvenli ve konforlu bir yaşam sunuyor!

Üretimde yatay mimari ve yöresel dokuyu esas alan TOKİ'nin Kocaeli Kandıra'da inşa ettiği 206 konutluk yerleşim, bölge sakinlerine güvenli ve konforlu bir yaşam sunuyor…



Sürdürülebilir yerleşimler oluşturma vizyonu doğrultusunda yatay mimari, yöresellik ve mahalle eksenli projeler yürüten TOKİ, kaliteli, estetik ve mimari hassasiyetleri gözeten bir yaklaşımla üretimlerini sürdürüyor. Kocaeli Kandıra'da alt ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşlar için üretilen yaşam alanı, az katlı yapılaşma planıyla dikkat çekiyor.

TOKİ Dergi’de yer alan habere göre; 217 ada 272 parselde 13 blok şeklinde planlanan 206 konutluk yerleşimde konutlar zemin üzerine üç kat olarak tasarlandı. Farklı büyüklüğe sahip dairelerin bulunduğu bloklar 2+1 ve 3+1 planlı dairelerden oluşuyor. 175 araçlık otoparkın yer aldığı yaşam alanında konut sakinlerinin ihtiyaçlarına cevap veren bir de ticaret merkezi bulunuyor. Engelli dostu bir tasarım kurgusunun uygulandığı yerleşimde, ihtiyaca uygun asansörler, kaldırımlarda ve bina girişlerinde rampalar ile engelli araç park alanları yer alıyor.

ESKİ İLE YENİNİN BULUŞMASI

Geleneksel mimariden izler taşıyan ve yerel dokuyu yansıtan konutların dış cephelerinin bir kısmında Kandıra'nın yöresel taş malzemesi kullanıldı. Yatay ve düşey söveler ile Türk evlerindeki pencere doğrama ölçüleri uygulanan cephelerde, geleneksel ile modernin, eski ile yeninin estetiği ve işlevselliği sentezlendi.

ESKİ AĞAÇLAR KORUNDU

Sosyal donatı uygulamalarına da yer verilen konut alanında, ticaret merkezi, fitness alanı, basketbol sahası, yürüyüş yolları, çocuk oyun parkları ve bölge sakinlerinin keyifli vakit geçirebileceği ahşap gazebo ve pergoleler bulunuyor. Eski yetişkin çam ağaçlarının korunduğu konut alanına 669 adet ağaç ve bin 157 adet irili ufaklı süs bitkisi dikilirken, sitede 60 metreküplük su deposu ve otomatik sulamalı çim alanlar da yer alıyor.


Geri Dön