25 / 04 / 2024

TOKİ, Gaziantep'te konforlu yaşam sunuyor!

TOKİ, Gaziantep'te konforlu yaşam sunuyor!

Güçlü sanayi altyapısıyla yoğun göç alan ve konut ihtiyacı yüksek şehirler arasında bulunan Gaziantep'te TOKİ'nin yaptığı sosyal konutlar kentin konut açığını giderirken sakinlerine konforlu bir yaşam sunuyor.



Kentte ve kırda herkesin yeterli ve yaşanabilir konut sahibi olmasın da öncü ve destekleyici rol üstlenen TOKİ, 568 dairelik Gaziantep Şehitkamil 1'nci Etap Konutlarıyla yenibir yaşam alanı kurdu. 2017'de yaşamın başladığı yeni yerleşimde ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşa- yan konut sakinleri, çocuk parkları, dinlenme ve sosyal alanlarıyla yeni  evlerinde güvenli ve konforlu bir yaşam sürüyor.

"HUZUR BULDUK"

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; Site sakinlerinden Bilal ve Hediye Geze çifti, 3+1 plandaki dairelerine 2017'nin Haziran ayında taşınmış. Koah hastası olan ve bu nedenle şehrin havası temiz bölgelerini araştıran Bilal Geze, TOKİ'nin bölgede yaptığı konutlarda karar kılmış. Günlerinin tamamını burada geçirdiklerini söyleyen 68 yaşındaki Bilal Geze, çocuklarının Almanya'da çalıştığını ve yılda birkaç kere onların yanlarına gittiğini söylüyor ve ekliyor: "Yeni evime taşındıktan sonra, Almanya'ya gitmiyorum. Burada huzur bulduk, mis gibi bir havası var."

Komşuluk ilişkilerini yeni yaşam alanlarında da devam ettirdiklerini söyleyen Hediye Geze, tansiyon hastası olduğunu, bölgenin iklim koşullarının kendisine ve eşine oldukça faydalı olduğunu ifade ediyor. Eşinin, günün büyük bir bölümünü çiçekleriyle ilgilenerek geçirdiğini belirten Geze, birbirlerine hayat arkadaşlığı yaptıkları evlerinde çok mutlu olduklarını söylüyor.

20 YILLIK HAYALLERİ GERÇEK OLDU

20 yıllık evlilikleri boyunca kendilerine ait evlerinin olmadığını belirten 41 yaşındaki Eyüp Karacan, evliliklerinin ilk 8 yılında ailesiyle yaşadıklarını, sonrasında ise kirada oturduklarını söylüyor. "Eşim de ben de bir gün evimizin olabileceğine ihtimal vermiyorduk. TOKİ'ye müracaat ettik, kurada ismimiz çıktığında günlerce gözümüze uyku girmedi. Geçtiğimiz yıl haziran ayında anahtarlarımızı teslim alarak yeni evimize taşındık" diyor. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde bir halı fabrikasında çalıştığını söyleyen Karacan, evden iş yerine ulaşımının da çok kolay olduğunu belirtiyor.

83 metrekarelik 2+1 evde iki çocuğu ve eşiyle mutlu bir yaşam süren anne Sultan Karacan, boş zamanlarında aile bütçesine katkı sağlamak adına Gaziantep yöresine özgü nakış işliyor. Sultan Karacan, "Önceki evim sobalıydı, şimdi oksijen deposu Beykent'te doğalgazlı evimde oturuyorum. Mutluluğunu tarif edemem" diye konuşuyor. K racan çifti, okul, cami ve artan ulaşım imkânlarının yanında, sosyal donatı alanlarının da artmasını talep ediyor.

SİTENİN YARDIMSEVER ZEYNEP TEYZESİ

Site içerisindeki güçlü komşuluk ilişkilerinin en güzel örneklerinden biri 6C yaşındaki Zeynep Ertaş. Ertaş’ın hikâyesi biraz buruk... Konut projesine yazıldıktan bir süre sonra eşini kaybettiğini ve eşinin kendilerine ev çıktığın göremediğini söyleyen Ertaş, çocuklar Ayşe ve Muhammed Emin ile yeni evlerine taşınmak zorunda kalmış. Acılarını ise buradaki komşularıyla paylaşmış. Sitenin yardımsever insanlarından biri olarak gösterilen, herkesin yardımına koşan Zeynep Ertaş, "Çocuklarımla, komşularımla burada kendime mutlu bir yuva kurdum. Binalarda komşuluk kültürü olmaz deniliyordu, biz bunun doğru olmadığını kanıtladık" diyor.

"ÖDEDİĞİMİZ KİRADAN BİLE DÜŞÜK TAKSİTLE EV SAHİBİ OLDUK"

Site sakinlerinden Koçak ailesinde nüfus kalabalık... Beş çocuğu olan Sait ve Fatma çifti buraya taşınmadan önce tek odalı bir evde yaşıyormuş. Ödedikleri kiradan bile daha düşük taksitlerle ev sahibi olduklarını söyleyen 41 yaşındaki fabrika işçisi Sait Koçak, "Bahçemiz ve yeşil alanlarımız var. Çocuklarımız her gün parkta oynuyor. Bizler de akşamları kamelyada komşularımızla güzel vakit geçiriyoruz" diyor. Koçak, evinin, çalıştığı fabrikaya yakın olmasının iş yaşamını kolaylaştırdığını ifade ediyor. Anne Fatma Koçak ise, "TOKİ sayesinde ev sahibi olunca dünyamız değişti. Ev kendi eviniz olunca her şey çok daha güzel oluyor" diye konuşuyor. Çocuklar ise sobalı evden doğalgazlı eve taşınmaktan çok mutlu.

YENİ SOSYAL DONATILAR "

17 bin 45 metrekarelik alan içerisine inşa edilen 20 blok ve 568 daireden oluşan Şehitkamil 1 'inci Etap Konutları'nda, konut sahiplerinin talepleri doğrultusunda yeni uygulamalar da yapılıyor.

Konut alanında yapılan dört adet çocuk oyun alanı, otopark alanı, yürüyüş bölgeleri ve yeşil alanların yanı sıra cami ve okul bulunurken, diğer sosyal donatıların yapımı ise sürüyor. Kaliteli bir yaşam ortamının sunulduğu Şehitkamil Vinci Etap Konutları'nda eksiklerin giderilmesi ve site sakinlerinin memnuniyeti için çalışmaların kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TOKİ'DEN BÜYÜK DESTEK GÖRDÜK"

Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu,  TOKİ  ile iş birliği çerçevesinde geliştirdikleri projelere Gaziantep'in kendine özgü mimari unsurlarının da dahil edildiğini ve bölgede çok çocuklu aile yapısından hareketle 3+1 konutlara daha fazla talebin olduğunu söylüyor.

İlçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarından bahseden Fadıloğlu, TOKİ' den büyük destek gördüklerini belirtiyor. Fadıloğlu, dönüşüm kapsamında evlerini aldıkları vatandaşlar için TOKİ'den rezerv alanı talep ettiklerini, evi yıkılan her aileye TOKİ'den koşulsuz kurasız daire alma hakkı verdiklerini ve 2 bin 500'e yakın aileyi bu sayede konut sahibi yaptıklarını söyleyerek, "Bu model sanırım Türkiye'de ilk oldu" diyor. Ayrıca TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi ile Şehitkamil sınırları içerisinde ortaklaşa gerçekleştirilen 50 bin konutluk Kuzey Şehir Projesi'nden de bahseden Fadıloğlu, projenin ilçe açısından çok önemli olduğunu aktarıyor.

Şehitkamil 1'inci etap konutlarının da dahil olduğu Beykent 1 ile başlayan 2-3 ve 4 diye devam eden yeni mahalleler oluşturduklarını söyleyen Fadıloğlu, bu bölgede gelişimin yoğunlaşacağına işaret ederek, TOKİ'nin bu bölge için planladığı projenin ideal olduğuna dikkat çekiyor.


Geri Dön