28 / 03 / 2024

Ekonomik güven endeksi geriledi!

Ekonomik güven endeksi geriledi!

Ekonomik güven endeksi, mart ayında aylık bazda yüzde 5,9 azalarak 91,8'e düştü.



Türkiye İstatistik Kurumu, mart ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı.

Ekonomik güven endeksi bu ay, geçen aya göre yüzde 5,9 azalarak 91,8'e geriledi. Ekonomik güven endeksindeki düşüş, reel kesim (imalat sanayi), hizmet ve perakende ticaret sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; reel kesim güven endeksi aylık bazda yüzde 7,6 azalarak 98,6, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 6 azalışla 92,5, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,2 düşüşle 101,7 değerini aldı.

Tüketici güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,7 artarak 58,2 ve inşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,7 artarak 77,2 değerine ulaştı.

Ekonomik güven endeksi arttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön