29 / 03 / 2024

Almanya'da Ekonomik Güven Endeksi Temmuz'da 4,7 puan azaldı!

Almanya'da Ekonomik Güven Endeksi Temmuz'da 4,7 puan azaldı!

Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da ağustosta temmuz ayına oranla 4,7 puan azalarak 25 puana geriledi.



ZEW'den yapılan açıklamaya göre, kurumsal yatırımcı ve analistlerin ekonomiye duyduğu güveni ölçen ZEW Endeksi, Almanya’da ağustosta bir önceki aya oranla 4,7 puan azaldı. Ağustos ayında 29,7 puandan 25 puana gerileyen endeksin, 31,9 puan olması bekleniyordu. Almanya'da temmuz ayı Cari Durum Endeksi ise hafif yükseldi. Bir önceki ay 63,9 puan olan söz konusu endeks 1,8 puan artarak 65,7 puana çıktı.  Avro Bölgesi ZEW Ekonomik Güven Endeksi ise söz konusu dönemde 43,9 puanlık beklentiye karşın 4,9 puan artarak 47,6 puana yükseldi.  


"Almanya'nın ekonomik durumunda orta vadede önemli bir iyileşme ihtimal dışı" 


ZEW Başkanı Clemens Fuest, konuya ilişkin açıklamasında, Almanya'nın ekonomi motorunun hala sorunsuz çalıştığını dile getirdi. Almanya’nın ekonomik durumunda orta vadede riskler bulunduğuna işaret eden Fuest, "Ancak, mevcut jeopolitik ve küresel ekonomik koşullar altında Almanya'nın ekonomik durumunda orta vadede önemli bir iyileşme ihtimal dışı. Almanya’da ekonomik güvenin azalmasının sebebi de budur" ifadelerini kullandı. Capital Economics Avrupa Ekonomisti James Howat da Almanya'da ZEW endeksinin beşinci kez üst üste düştüğünü ve küçük artış beklentisini karşılayamadığını dile getirdi. Howat, ZEW endeksindeki düşüşün Yunanistan’ın kreditörleriyle yürüttüğü müzakerelerde kaydedilen ilerlemeye rağmen, yatırımcıların Almanya'nın toparlanmasıyla ilgili endişelerinin giderek arttığına işaret ettiğini kaydetti. 



AA


Geri Dön