19 / 04 / 2024

Ekonomik güven endeksi yüzde 0.7 arttı!

 Ekonomik güven endeksi yüzde 0.7 arttı!

Ekonomik güven endeksi ağustos ayında aylık bazda yüzde 0.7 artış göstererek 39 ayın en yüksek değeri olan 100.8 seviyesine yükseldi.



Her ay TÜİK tarafından açıklanan ekonomik güven endeksinin ağustos ayı verileri belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamada, ekonomik güven endeksi temmuz ayında 100.1 iken, ağustos ayında yüzde 0.7 oranında artış göstererek 100.8 seviyesine yükseldi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Ekonomik güven endeksindeki artış, reel sektör (imalat sanayi), hizmetler, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.

 Ekonomik güven endeksi yüzde 0.7 arttı!

Ağustos ayında reel kesim güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,1 artarak 112,2'ye, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,2 artarak 116,1'e, perakende ticaret güven endeksi yüzde 0,6 artarak 110,3'e, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 7,1 artarak 92,4'e yükseldi. Tüketici güven endeksi yüzde 1,6 azalarak 78,2 oldu.

Ekonomik güven endeksi temmuzda yüzde 2.3 arttı!

Ekonomiye güven nisanda azaldı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön