17 / 04 / 2024

Ekonomiye güven nisanda azaldı!

Ekonomiye güven nisanda azaldı!

Ekonomik Güven Endeksi nisanda mart ayına göre yüzde 5 gerileyerek 93.9 seviyesine düştü.



Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre; ekonomik güven endeksi mart ayında 98.9 iken, bu ay yüzde 5.1 oranında azalarak 93.9 değerine düştü.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Ekonomik güven endeksinde gerçekleşen bu düşüş, tüketici, reel kesim (imalat sanayi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.

Ekonomiye güven nisanda azaldı!

Tüketici güven endeksimart ayına göre bu ay yüzde 7.5 oranında azalışla  80.2 değerini, reel kesim güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 2.5 oranında azalarak 107.4 değerini, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 2 oranında azalarak 103.3 değerini, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 5.6 oranında azalarak 103.1 değerini, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 3.1 oranında azalarak 77.3 değerini aldı.

 

Ekonomik güven endeksi 14 ayın zirvesine çıktı!

Ekonomik güven endeksi martta 98,9 değerine ulaştı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön