16 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un çılgın projesi depremle mücadeledir!

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un çılgın projesi depremle mücadeledir!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dar gelirlileri ev sahibi yapacak KİPTAŞ’ın Silivri 4. Etap Konutları’nın temel atma töreninde yaptığı açıklamada "İstanbul'un çılgın projesi depremle mücadeledir" dedi.



Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB iştiraki KİPTAŞ’ın nitelikli mimarisi ve uygun ödeme koşullarıyla dar gelirlileri konut sahibi yapmayı amaçlayan, Silivri 4. Etap Konutları’nın temelini attı.

İstanbul'un çılgın projesi depremle mücadeledir

İBB'de yer alan habere göre, gerçekleştirilen törende depremin bir Türkiye gerçeği olduğunu belirten Başkan İmamoğlu, birçok tartışmanın hayatı meşgul ederek bu gerçeğin önüne geçtiğini belirtti. İmamoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti:  “Bugün hepimiz bir pandemi süreciyle karşı karşıyayız. Bir virüsle mücadele ediyoruz. Allah korusun ciddi anlamda can sağlığımızla ilgili tedbirler alarak süreci yaşadık. Bugünden sonra daha hafiflemiş görülen Covid-19 sürecinde tedbirlerimize devam edeceğiz. Can sağlığımızı koruyacağız. Hiç kimsesin yuvasında böyle bir hastalıktan dolayı bir ölümün olmasın diliyorum. Tedbirli olmamız gerekir. Bu önemli bir gündem; ama bunun dışında suni gündemlerle ülkemizin özellikle İstanbul’umuzun meşgul olmasını asla istemiyorum. İstanbul’un en hayati konusu depremdir, en önemli konusu depremdir, en çılgın projesi de depremle mücadeledir. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız. İstanbul’un çılgın proje aramasına ihtiyacı yok. Çılgın projesi depremle mücadeledir. Çünkü İstanbul’da milyonlarca insanın can sağlığı, hayatı tehdit altındadır. Eğri oturalım, doğru konuşalım, bu konuda rahatlamış değiliz. Topyekûn bir mücadele gerektirir. KİPTAŞ, bu mücadelenin de bir paydaşıdır. Hem kentsel yenileme, hem kentsel dönüşümde motivasyon kaynağıdır. Bütün İstanbul’u dönüştürmeye kimsenin gücü yetmez. Ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, ne KİPTAŞ’ın, ne Silivri’de Silivri Belediyesi’nin ne de hükümetin gücü yetmez. Bu, topyekûn bir seferberlik gücü olmaktır. Herkesi içine katmalıdır. Bu manada yapacağı her işi KİPTAŞ şöyle düşünmelidir. Gittiği yörede, ilçede, mahallede yaptığı bir depreme dönük işte çevresine motivasyon sağlayan, örnek teşkil eden işler yapmalıdır. Bu manada, bu sorumluluğu en önde tutacağına biliyorum. Arkadaşlarımın, bu konuya önemle sarılacağını biliyorum.”

İstanbul'un 39 ilçesine hasar tespit haritası dağıtılacak!


Geri Dön