25 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul'un bedeli maddi olarak ağır!

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul'un bedeli maddi olarak ağır!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı'na gerçekleştirdiği ziyaretin gündemi Kanal İstanbul oldu. İmamoğlu, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı'na nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Sözcü'de yer alan habere göre; Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı ve İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin tarafından yeni hizmet binasında ağırlanan İmamoğlu, parti yöneticileriyle görüştü.

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Şahin, Kanal İstanbul ile ilgili bir çalışma içinde olduklarını dile getirerek İstanbul'da faaliyette olan tüm siyasi parti temsilcilerine ulaştırmak üzere bir mektup hazırladıklarını belirtti. 

Şahin, hazırladıkları Kanal İstanbul mektubunu, elden İmamoğlu'na verdi. Amaçlarının Kanal İstanbul'un kamuoyunda uzmanlar nezdinde tartışılmasını sağlamak olduğunu belirten Şahin, “Son aşamada kesinlikle bu konunun İstanbul'a halk oylamasıyla sorulması gerektiğine inanıyoruz. Bütün İstanbul'u yöneten yöneticilerimize, İstanbul'un geleceğine, siyasi reflekslerden uzak bir şekilde sahip çıkalım mesajı içeren bir mektup” diye konuştu.

 Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul un bedeli maddi olarak ağır!

“KANAL İSTANBUL BÜYÜK BİR TEHDİT”

İmamoğlu da Kanal İstanbul'un tartışılması gereken bir mesele olduğuna dikkat çekerek, “Bu konudaki fikrimiz nettir; büyük bir tehdittir” dedi.

Göreve geldikten 4 ay sonra Kanal İstanbul konulu bir çalıştay gerçekleştirdiklerini anımsatan İmamoğlu, bu konuda hazırlanan raporu, Gelecek Partisi yönetimine ulaştıracaklarını söyledi.

Bu anlamda kamuoyunu bilgilendirme çalışmalarının içinde olma zorunluluklarının olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, süreç içinde birçok engellemeyle karşılaştıklarını aktardı.

 Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul un bedeli maddi olarak ağır!

“TANIMI NET: BETON KANAL”

“Tanımı bizde nettir: Bu bir, Beton Kanal'dır. Başka hiçbir şey ifade etmez. Bedeli çok ağırdır” diyen İmamoğlu, şunları kaydetti:

- Ülkemizin kurumlarının da içinde bulunduğu tanıtım reklamlarında, ‘65 milyon dolarlık yatırım' diye tanıttıkları bu projenin bedeli maddi olarak ağırdır.

- Ama manevi olarak bedelinin inanın tarifi ve tamiratı yoktur.

- Onun için, mutlaka ve mutlaka engellenmelidir. Bu konuda tümden büyük bir mücadele içinde olacağız.

- Daha da ileri gideyim. İstanbul'da, hepimizin hayatını tehdit eden bir deprem sürecini çözüme kavuşturmak varken, bu şehri teslim aldığımızda 8 tane durmuş metro hattı varken, buraya 1 kuruş ayıramayan ve duran hatları 2 sene boyunca izleyen bir yönetim varken, ulaşımdan depreme bir çok sorununun çözümü varken, bu şehrin 65 milyar dolarlık bir yatırımla, ‘Kanalı inadına yapacağım' deme anlayışını hep birlikte sorgulamalıyız.

Bilim insanlarından dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması!

Kanal İstanbul Boğaz'daki egemenliği güçlendirecek!

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul Türkiye'nin vizyon projesidir!


Geri Dön