23 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul'da temel atma töreni yok!

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul'da temel atma töreni yok!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un temel atma tarihinin açıklanmasına ilişkin konuştu. "Temel atma töreni diye bir şey yok" diyen İmamoğlu, "Temel atma işi, aslında bir yol yapımı. Kanal ile uzaktan yakında ilgisi yok" dedi.



Maltepe'de bulunan Orhangazi Şehir Parkı'nda yer alan spor tesislerinin tenis kortları yenilendi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kortları açtı. 

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Ekrem İmamoğlu açılış töreninde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün grup toplantısı sırasında gerçekleştirdiği konuşmadadeğindiği konulardaki sözlerini esprili şekilde yanıtladı. Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un temel atma tarihinin açıklanmasına ilişkin de konuştu. 

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul da temel atma töreni yok!

"Temel atma töreni diye bir şey yok" diyerek sözlerine başlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Şu anda yapılmak istenen; bir abur cubur işler, henüz izni alınmamış, doğru dürüst kurumlarla yazışma yapılmamış bir biçimde bir başlangıç yapılmaya çalışılıyor. Arkadaşlarımla süreci tahlil ediyoruz.

İstanbul'un her metrekaresinden bizim haberlerimiz var. Şu anda araştırma içinde olduğumuz, araziler üzerinde yapılan bazı uygunsuz ve hukuka uygun olmayan işlemlerin içerisinde bulunuyorlar.

Yapılan ve söylenen temel atma işi, aslında bir yol yapımı. Kanal ile uzaktan yakında ilgisi yok. Ancak onun bile bile yapılma biçimi uygunsuz, hukuksuz. Süreci analiz ediyoruz. Belki de birkaç gün içerisinde bu anlamda yerinden, nasıl hukuksuz, usulsüz işlemler yapıldığını vatandaşlarımla paylaşacağım.

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul da temel atma töreni yok!

Takip ediyoruz. Bu şehrin teminatı olmaya, bu şehrin koruyucusu olmaya 16 milyon adına söz vermiştim. O tutarlılıkla sonuna kadar, bütün cesaret, mücadele ve azmimizle devam edeceğiz. Tek bir vatandaşımız dahi şüphe duymasın."

Kanal İstanbul projesinin ihalesi ne zaman yapılacak?

Naci Görür açıkladı: Kanal İstanbul depremi tetikler mi?

Kanal İstanbul'un temeli 26 Haziran'da atılıyor!

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul uyarısı!


Geri Dön