23 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul müsilaj konusuna dua okutur!

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul müsilaj konusuna dua okutur!

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ve müsilaj meselesi hakkında değerlendirmede bulundu



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla  Kadıköy Kurbağalıdere'de konuşma yaptı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İmamoğlu, Kanal İstanbul ve müsilaj (deniz salyası) konusunda açıklamalarda bulundu.

"Kanal İstanbul müsilaja dua okutur"

İmamoğlu konuşmasında Kanal İstanbul'a yönelik şunları söyledi: 

"Marmara Denizi'ni bitirecek olan, bu şehrin tarihi geçmişini yok edecek olan ve İstanbul'u büyük bir güvenlik sorunu yaşatacak olan, sadece birilerinin cebine para girsin diye düşünülen başka hiçbir haklı tarafı olmayan Kanal İstanbul ile bugünkü müsilaj dediğimiz meseleye dua okuturuz. Bırakın müsilajı, tümden Marmara'yı yok edecek olan Kanal İstanbul'a karşı çıkmak, 16 milyon insanın insani sorumluluğundadır. Bir partiye ya da bir kişiye ait değildir. Bunu anlatıyoruz, anlatmaya devam edeceğiz. Akıl ve bilim bana ne anlatıyorsa onu anlatıyorum zaten. Bana ait tek bir cümlesi yoktur" 

"İstanbul daha fazla betonu kaldıramaz"

İstanbul'un artık daha fazla betonu kaldıramadığını söyleyen İmamoğlu, özelleştirilmesi tekrar gündem olan Kalamış Yat Limanı ve Yelken Kulübü ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: 

"Yani Kalamış'ın şu hali bize yetmiyor; buraya binalar yapalım, başka başka tesisler kuralım… Bu şehir bunu kaldırmıyor arkadaş. Bakın; bu hataların her birimiz bir parçası olmuş olabiliriz geçmişte.
Her birimiz, bir eksik yapmış olabiliriz. Çevreye kötü davranmış olabiliriz. Ama pişman olma zamanı be… Pişman ol yahu… Ya bir defa da bu şehri içten sev ya. Kalamış'la ilgili biz de fikrimizi, Kadıköy Belediyemizle çalışacağız, inşallah ortak bir açıklama yapacağız.

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul müsilaj konusuna dua okutur!

Verin; beraber, insanlara dönük nasıl bir yer yapacağımızı size gösterelim insanlara sorarak. Bakın biz, meydanlarımızı yaparken artık nereye en fazla ağaç dikeriz, ona bakıyoruz. Ne kadar az beton dökeriz, ona bakıyoruz.

Dünya da buna bakıyor. Dünyanın en güzel şehri, bize emanettir. Bütün insanlığın bize emanetidir. Yetmez; Fatih Sultan Mehmet’in emanetidir, Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir. Emanete ihanet olmaz; yapmayın. Yani benim doğduğum köyümde kopan bir dal, benim canımı yakıyor.

Yani benim köyümde yakıyor da İkizdere'de yakmıyor mu canımı? Orada koparılan ağaçlar ve dallar, içimi dağlıyor. Yakmıyor, dağılıyor. O bakımdan, bizim doğaya zarar vermeye artık haddimiz yok; milletçe de tahammülümüz yok. Bu yönüyle sizlerle dertleşmek istedim."

Temel Karamollaoğlu'ndan Kanal İstanbul eleştirisi!


Geri Dön