25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul müsilaj sorununu çözecek mi?

Kanal İstanbul müsilaj sorununu çözecek mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul'un müsilaj sorununu çözüp çözemeyeceği ile ilgili açıklama yaptı.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul projesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Sözcü'de yer alan habere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, çılgın proje Kanal İstanbul'un müsilaj sorununu çözeceği şeklindeki açıklamalarıyala ilgili konuştu. 

Kanal İstanbul müsilaj sorununu çözecek mi?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Temel için kendini paralayan Ulaştırma Bakanı'nın müsilaj ile ilgili bir izahı var. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanı ile birlikte çok iyi bir müsilaj ile mücadele süreci yürütüyoruz. Kendisine de teşekkür ediyorum. Aldığımız kararlar yürüyor. Bilim kurulu oluştu, önerilerimiz dikkate alındı. Kanal meselesini gündeme getirince Çevre ve Şehircilik Bakanı, ‘kanal meselesi çok siyasileşti müsilaj konusunu bunu katmadan yolculuk tanımlayalım' dedi. ‘Çok ilgili ama haklısınız dışında tutalım' dedim. ‘Biz ağzımızı açmayacağız' dedik. Ama Ulaştırma Bakanı 3 gün sonra ‘kanal olacak Karadeniz Marmara'ya akacak ve Marmara düzelecek' dedi. Bakana mesaj atıp konuyla ilgili bilimsel tez varsa yollayın dedim. Hala yanıt almadım. Israrla da konuşmaya devam ediyor. Ben sayın Murat Kurum'a dedim ki ‘işin dışında tutalım dediniz ama sizin bakanınız ilişkilendirdi, ben ağzımı açmadım' dedim. Hem de saçma bir iddia ile” dedi.

Kanal İstanbul müsilaj sorununu çözecek mi?

Ekrem İmamoğlu, bilim insanı Prof. Dr. Seval Sözen'in konuyla ilgili açıkladığı verilerle ilgili olarak ise  “Kanal Marmara'ya 47 milyon kişi eşdeğerinde organik madde boşaltacak. Hem de Marmara denizinin en hassas yerine, Küçükçekmece ve civarındaki sahile yüzeyden boşaltacak. İstanbul nüfusunun 3, tüm Marmara kıyısındaki nüfusunun 2 katı organik madde Marmara'ya akar. Bu Marmara Denizi'nin bitişi demektir. Alınan önlem ve yapılan çalışmalar anlamsız kalacaktır” şeklinde konuştu.

 

Kanal İstanbul'la ilgili merak edilen her şey!


Geri Dön