20 / 04 / 2024

Naci Görür açıkladı: Kanal İstanbul depremi tetikler mi?

Naci Görür açıkladı: Kanal İstanbul depremi tetikler mi?

Kanal İstanbul projesinin temelinin ne zaman atılacağı tarih için açıklama geldi, o tarih belli oldu. Projeyle ilgili tartışmalar devam ederken, her yaptığı açıklamayla gündem olan deprem uzmanı Naci Görür, Kanal İstanbul'un depremi tetikleyip tetiklemeyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.



Deprem açıklamalarıyla dikkat çeken İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, yine ürküten açıklamalarda bulundu.

T24'te yer alan habere göre; Naci Görür, Kanal İstanbul projesi ve deprem ilişkisiyle ilgili konuştu. kanal İstanbul'un depremi tetikleyeceğine vurgu yaptı. Çılgın proje olarak nitelendirilen Kanal İsranbul projesinin temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asrın projesi dediği Kanal İstanbul'da temel atma için 26 Haziran'ı işaret etti. Bu açıklamaların ardından Naci Görür, "Bir bilim insanı olarak isyan ediyorum. Neden İstanbul'u depreme hazırlayıp insanların can güvenliğine yatırım yapmıyorsunuz?" sorusunu yöneltti. 

Naci Görür açıkladı: Kanal İstanbul depremi tetikler mi?

Naci Görür, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

"Benim torunlarım burada yaşayacak" ifadelerini kullanan Görür, "Bu kadar riskli bir projeyi yapmak yerine... İstanbul deprem bekliyor yüzbinlerce insanın can güvenliği yok. Neden İstanbul'u depreme hazırlayıp insanların can güvenliğine yatırım yapmıyorsunuz?" diye konuştu.

Kanal İstanbul'un temeli 26 Haziran'da atılıyor!

Naci Görür'den Kanal İstanbul ve müsilaj değerlendirmesi!

İstanbul depremi için ürküten açıklama!


Geri Dön