26 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul projesi çağrısı!

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul projesi çağrısı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kanala karşı hukuki, vicdani mücadelemizi sonuna kadar vereceğimizi ve bu konuda kararlı olduğumuzu buradan ifade edeyim. Herkesi de kendi alanında, sorumluluk alanında göreve davet ediyorum” dedi...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Deprem Konseyi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vermek için düzenlenen toplantıya katıldı. İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) Florya’daki yerleşkesinde yapılan toplantıya, İstanbul Deprem Konseyi’ni oluşturan bilim insanları ile İBB bürokratları katılım gösterdi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’un, şehre her alanda vereceği zararı dile getirerek, “Depremden sonra Kanal İstanbul hususu da benim için İstanbul adına ikinci büyük tehdittir. Her yönüyle tehdittir. Ekonomik savurganlık adına tehdittir. Doğa adına, yaşam adına, güvenlik adına millik güvenlik adına tehdittir” diye konuştu. İBB'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; İmamoğlu, geçmişte başkanlık konutu olarak kullanılan büyük arazinin artık bilimsel, teknik çalışmalara ev sahipliği yaparak toplumun birbirinden farklı kesimlerini bir araya getireceğini belirtti. 

-KANAL İSTANBUL’A KARŞI HERKESİ GÖREVE DAVET EDİYORUM-

İstanbul’da depremden sonra ikinci büyük tehditin Kanal İstanbul olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Depremden sonra Kanal İstanbul hususu da benim için, İstanbul adına, ikinci büyük tehdittir. Her yönüyle tehdittir. Ekonomik savurganlık adına tehdittir; doğa adına, yaşam adına, güvenlik adına millik güvenlik adına tehdittir” diye konuştu. 

“Birçok yönüyle tehdit olan bu işin, aynı zamanda depremin şiddetini ve etkisini, insanlara yaşamsal anlamdaki negatif etsini artıran bir unsur olmasıyla da ayrıca önemli” diyen İmamoğlu, “Bu manada, kanala karşı hukuki, vicdani mücadelemizi sonuna kadar vereceğimizi ve bu konuda kararlı olduğumuzu buradan ifade edeyim. Köyü yok olan, yüz yıllardır yerleşkesi yok olan insanların, ağlamasını ve serzenişlerini dinledim. Bu manada bütün İstanbul’a ve bütün Türkiye’ye bu kötülüğün yapılmaması adına da herkesi kendi alanında, sorumluluk alanında göreve davet ediyorum” açıklamasında bulundu. 

Murat Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un en önemli tehdidi depremdir!


Geri Dön