29 / 03 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul projesi açıklaması!

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul projesi açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'da da ne yazık ki inşa edilmek istenen bir beton kanal var. Bu kanal 16 milyon insanın hayatını olumsuz şekilde, negatif şekilde etkileyecek büyük bir tehdit ve ihanettir." dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’li 11 büyükşehir ve 11 il belediye başkanının imza attığı "Başka Bir Su Yönetimi Mümkün" başlıklı manifestonun hazırlandığı su zirvesine katıldı.

Dünya'da yer alan habere göre; İzmir'de düzenlenen su zirvesinde açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, su kaynaklarının tahrip edilmesine yönelik adımlara fırsat verilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Ekrem İmamoğlu ndan Kanal İstanbul projesi açıklaması!

Ekrem İmamoğlu, ülkede her gece, bazen her sabah yeni bir gündem oluştuğunu belirterek, Kanal İstanbul projesiyle ilgili de konuştu. İmamoğlu, şunları kaydetti: 

"Milletle inatlaşılmaz, ama doğayla hiç ama hiç inatlaşılmaz. Doğayla inatlaşma doğaya karşı birtakım hamlelerde bulunma ciddi hasarlar yaratıyor. İstanbul'da ne yazık ki inşa edilmek istenen beton kanalı 16 milyon insanın hayatını negatif etkileyecek büyük bir tehdit ve ihanettir. Hep beraber bir seferberlik sürecini başlatmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Bunun bir başlangıç olduğunu bilmemiz lazım. Sivil toplum kuruluşları kamu kurum ve kuruluşlarının el birliğiyle yıllar yılı sürecek, her zaman aynı iradeyi ortaya koyduğumuz iş birliği yapmamızın onurunu taşıyorum."

Ekrem İmamoğlu ndan Kanal İstanbul projesi açıklaması!

Kanal İstanbul projesinde yeni gelişme!


Geri Dön