25 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul yorumu!

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul yorumu!

Beykoz Rüzgarlıbahçe Mahallesi'ndeki Kastamonulular Dayanışma Derneği'ni (KAS-DER) ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul hakkında açıklamalarda bulundu. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu, Beykoz Rüzgarlıbahçe Mahallesindeki Kastamonulular Dayanışma Derneği'ni (KAS-DER) ziyarette bulundu. İmamoğlu burada Kanal İstanbul'a yönelik açıklamalarda bulundu.

Gündeme dair konuşan Ekrem İmamoğlu KAS-DER üyeleri tarafından kendisine yöneltilen “Kanal İstanbul güzergahındaki evlerimiz ne olacak” sorusunu yanıtladı. 

Kanal İstanbul'un bilimsel yanı hakkında açıklama yapan İmamoğlu, “Tek bir şeyi sorgulasın vatandaşımız: Mevcut iktidar, Kanal İstanbul'la ilgili, 10 senedir, İstanbul'da bir toplantı yaptı mı? Bir çalıştay yaptı mı? Teknik insanları davet edip, kamuoyuna bir açıklama yaptı mı? İBB Başkanı olarak, defalarca, ‘Bizi davet edin, anlatın' dedik. Kimden, neyi kaçırıyorsunuz? İstanbul, doldu. ‘İstanbul'un kuzeyine dokundurtmam' diyerek Belediye Başkanı olan Sayın Cumhurbaşkanımız, şimdi niye kuzeyi yok etme çabasında; ben anlayabilmiş değilim. 94 yılındaki söylemlerine bakın” dedi. 

Ekrem İmamoğlu ndan Kanal İstanbul yorumu!

"İnşallah olmayacak"

“Vallahi de billahi de hepimiz faniyiz” diyen İmamoğlu, “Kim görür, kim görmez? İnşallah olmayacak. Ama ne kadar büyük bir ihanet olduğunu, hepimiz gelecek nesle, bilimsel olarak anlatacağız. Öyle yalanla, malanla hiç kimse kimseyi kandırmasın. Geçen bir bakan, ‘500 bin istihdam' diyor. 500 bin konut duydum da 500 bin istihdam nasıl bir istihdam; anlamış değilim. Bu, acı bir durumdur. Korku tünelidir” dedi. 


Geri Dön