23 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul yorumu!

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul yorumu!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Arnavutköy’de bir dizi incelemeler yapıp, esnafları ziyaret etti. Gazetecilerin ziyaret sırasında "İBB’nin Kanal İstanbul çevresinde çalışması olacak mı?” sorusunu İmamoğlu dikkat çekici bir şekilde cevapladı.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğleden sonraki mesaisinin tamamını Arnavutköy ilçesine ayırdı. Sözcü'de yer alan habere göre; Ekrem İmamoğlu, ilçede sırasıyla; mahalleyle aynı adı taşıyan Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi İnşaatı'nda incelemeler yapıp, İstiklal Mahallesi'ndeki Yol Bakım 4. Bölge Müdürlüğü'nü ve Anadolu Mahallesi'ndeki Arnavutköy 3. Bölge Mezarlıklar Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

İmamoğlu, Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi inşaatındaki incelemelerinden önce, mahalle sakinlerinin ve çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. İmamoğlu ile fotoğraf çektiren çocuklar, tablet, kitap ve oyuncak gibi ürünler ortak taleplerde bulundu.

Ekrem İmamoğlu ndan Kanal İstanbul yorumu!

“KREŞ İMALATINI DAHİL ETTİK”

İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay ve İBB Fen İşleri Daire Başkanı Recep Korkut'tan inşaatla ilgili teknik bilgiler aldı. İmamoğlu, yapımına 14 Temmuz 2017'de başlanan, göreve geldiğinde yüzde 40'ı bitirilen ve şu anda yüzde 71 oranında imalatı gerçekleştirilen tesisteki çalışmalara hız verilmesi talimatını yardımcılarına iletti.

Gazetecilere, inşaat alanında açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “Bugün Arnavutköy'deyiz. Boğazköy'de çok kıymetli bir tesisimizi dolaştık. Buranın fonksiyonlarını çok farklılaştırdık çevrenin ihtiyacına dönük. İSMEK'in bir birimini burada oluşturuyoruz. Artık bütün yapılarımıza ihtiyaç ölçeğinde mutlaka katmaya çalıştığımız kreş imalatını, buraya dahil ettik. Sosyal alanlar, taziye evi, bir kısım ticari alanlarla beraber, inşallah Arnavutköy'ün bu mahallesine, bu güzel tesisi, etrafındaki park düzenlemeleriyle beraber bu yaz sonunda, eylülün ortalarına doğru, bölüm bölüm hizmete açmış olacağız” diye konuştu.

Arnavutköy'de, özellikle alt yapıya dönük önemli hizmetler hayata geçirdiklerine dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, Hadımköy'de inşaatı süren Halk Ekmek inşaatının da bu yatırımların bir örneği olduğunu vurguladı. 

Ekrem İmamoğlu ndan Kanal İstanbul yorumu!

“İSTANBUL'UN YÜZÜNÜ KIZARTMAYACAK HİZMETLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Arnavutköy'ü, “İstanbul'un çok kritik bir yüzü” olarak tanımlayan İmamoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

-Hem korunmaya muhtaç hem Yeni Havalimanı fonksiyonuyla beraber, ihtiyaçlarını giderici birtakım düzenlemelere de muhtaç. İstanbul'un sırtına daha büyük yükleri yükleyen değil, yeni yüzünü yansıtan düzenlemeler.

-Zaten Arnavutköy'ün var olan köyleri ve var olan mücavir alanları var, kendi gelişim alanları var. Buraların düzenli ve düzeyli gelişimini sağlamak bakımından hem siyasi açıdan hem toplumsal açıdan hem İstanbul'un bütününe hizmet açısından kıymetli bir coğrafya. Dikkat etmeliyiz.

-Umarım İstanbul'un yüzünü kızartmayacak, geleceğini sıkıntıya sokmayacak güzel işler yaparak ve da yapılacak olan yanlış işlere karşı da dik durarak, Arnavutköy'e hizmetlerimizi sürdüreceğiz.”

Ekrem İmamoğlu ndan Kanal İstanbul yorumu!

“BUNLARI KONUŞMAK BÜYÜK BİR İHANET”

İmamoğlu, bir gazeteciden gelen, “Arnavutköy, önemli bir konumda. Önce havaalanı yapıldı, şimdi Kanal İstanbul projesi konuşuluyor. Kanal İstanbul'un geçtiği yerler genel olarak tarım arazisi, hazine arazisi ve bunun dışında da askeri alanlar var. İstanbul içindeki sanayinin buraya getirileceği konuşuluyor. Sanayinin dışında, eğitim ve hizmetler noktasında İBB olarak bir çalışma olacak mı?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: 

-Biz, olaya daha büyük pencereden bakıyoruz. Bu, büyük bir tehdit İstanbul için. Hele hele ülkenin böyle bir ekonomik zorluk çektiği bir ortamda. Şuradaki çocuklar ne sordu bize? ‘Başkanım, tabletimiz yok. Başkanım, kırtasiyemiz yok.' Belki bazılarının üstünde giysisi yok. Şimdi böyle bir sorunu yaşadığımız ortamda, bunlar, bu şehir adına konuşulacak işler değil.

-Bunları konuşmak, büyük bir ihanet, zül, günah, yazık. O bakımdan, biz olaya böyle bakıyoruz. Kaldı ki; bu beton sathın, o Beton Kanal'ın çevresine kurulacak olan alanların kime ait olduğunu da kimse bilmiyor bu arada.

-Yani 3-5 metrekare ile birkaç köylü vatandaşımızı mutlu ettik naraları atarlar önümüzdeki günlerde; böyle bir mutluluk yok. Orada çok mutsuz olacak İstanbullu ve Arnavutköylü; ben, onu biliyorum. Bu yönüyle bakmak lazım. Kanal meselesi, geniş bir mesele.

Emekli büyükelçilerden Kanal İstanbul için açıklama!

Kanal İstanbul projesiyle İstanbul hangi avantajları kazanacak?


Geri Dön