26 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu’ndan Melen Barajı açıklaması!

Ekrem İmamoğlu’ndan Melen Barajı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Melen Barajı ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. İşte İmamoğlu'nun o açıklamaları...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Sözcü'de yer alan habere göre, Başkan Ekrem İmamoğlu, "2016’da açılacak denilen Melen Barajı, 2020’de açılmadı. Buraya ek bir ihale yapılmak zorunda. Bu uyarıyı yaptıktan sonra ödeneği çıkmadı" dedi İşte İmamoğlu'nun o açıklamaları:

MELEN BARAJI AÇIKLAMASI

-Önce arkadaşlarım rapor sundu, atladım oraya gittim. Süreçten hiç bahsetmedim, çatlaklar var diye anlatmadım bile. Projeyi yerinde tespit ettik, paylaşımda bulunduk, inşallah bir an önce biter dedim.

-Arkadaşlarıma hemen atlayın gidin, ek maliyette, çatlakların giderilmesi işi, 600-700 milyon liralık ek proje. Bu yılın programına alındığını gazeteden okuduk, henüz teyit yok.

-Sayın Cumhurbaşkanı müdahale etmeseydi bunun bütçe işi reddedilmişti. Bu projenin yatırımın parasını İSKİ geri ödüyor. Daha rahmetli Özal döneminde ‘Melen İstanbul’un suyudur’ diye alınan karar üzerinden süreç yürüyor.

Melen Barajı projesinin yapılmasının nedenleri mecliste!


Geri Dön