16 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'nın seçim vaatleri yerine getirildi mi?

Ekrem İmamoğlu'nın seçim vaatleri yerine getirildi mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki CHP'li yönetimin göreve gelmesinin üzerinden toplam 21 ay geçti. Peki verilen vaatler yerine getirildi mi?



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, verdiği seçim vaatlerinin hemen hiçbirini yerine getirmedi. Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre, "Şehir Hastanesi'nin yolunu yapmam" diye tutturan İmamoğlu Halk Ekmek'e önce yüzde 40, sonra yüzde 50 zam yaptı. İşte İmamoğlu'nun kayıp vaatleri...


1. "100 bin yeni konut yapacağız. Depreme hazırlık için kentsel dönüşüme hız vereceğiz. Yenilenmemiş bina bırakmayacağız."
- Yılda 20 bin konut yapılması gerekirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi bu vaadini unuttu. Deprem için yalnızca çalıştay yapıldı. AK Parti döneminde inşaatı tamamlanan Bayrampaşa ve Silivri KİPTAŞ konutları kendi dönemlerinde yapılmış gibi gösterilerek hak sahiplerine daireleri teslim edildi.

Ekrem İmamoğlu nın seçim vaatleri yerine getirildi mi?

2. "500 kişi kapasiteli 12 kadın, 8 erkek öğrenci yurdu, 10 bin kişilik barınma yerleri yapacağız." - Unutuldu.

3. "40 doğumhane, 20 yeni Kadın Sağlığı- Tarama Merkezi ve 10 Çocuk Sağlığı Merkezleriyle sağlık alanındaki eksiklikleri kapatacağız." - Unutuldu.

3. "100 çocuk kapasiteli toplam 150 kreş açacağız. Kreşlerde 3 bin kadına istihdam sağlayacağız." - Sadece 11 ilçede 1'er adet kreş için temel atma töreni gerçekleştirildi. Ücretsiz olacak dediği kreşler de ücrete bağlandı ve 690 TL istendi.


Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul eleştirisi!


Geri Dön