19 / 04 / 2024

Ekrem Nevzat Öztangut kimdir?

Ekrem Nevzat Öztangut kimdir?

Doğuş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Nevzat Öztangut kimdir? Ekrem Nevzat Öztangut, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Ekrem Nevzat Öztangut, ne zamandan beri Doğuş GYO bünyesinde hizmet veriyor? İşte Ekrem Nevzat Öztangut..



Ekrem Nevzat Öztangut kimdir?

Ekrem Nevzat Öztangut, Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra 1984-1994 yılları arasında Sermaye Piyasası Kurulu Denetleme Dairesi'nde Denetçi ve Baş Denetçi olarak görev yapmıştır. 


Ayrıca 1992-1994 seneleri arasında Marmara Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan ÖZTANGUT hali hazırda Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. Genel Müdürlüğü yanı sıra Doğuş Grubu şirketlerinden D.ream Doğuş Restaurant Grubu Şirketleri ve Doğuş SK Girişim Sermayesi Yönetim Kurulu Başkanlıkları, TOBB Sermaye Piyasası Sektör Meclisi Üyesi ve Garanti Emeklilik Yönetim Kurulu Üyesi’dir. 


ÖZTANGUT Doğuş Otomotiv, Doğuş Oto, Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Doğuş Enerji Toptan Elektrik Ticaret A.Ş., Garanti Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyelikleri, ve grup dışı olarak 2011 tarihinden bu yana Goodyear Lastikleri T.A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genç Başarı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. 


ÖZTANGUT 2000-2013 yılları arasında Takasbank Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve 2007-2011 yılları arasında Türkiye Sermaye Piyasaları Aracı Kuruluşlar Birliği Başkanlığı yapmıştır.






Geri Dön