29 / 03 / 2024

Elazığ Belediyesi 85 taşınmazın kira süresini uzattı!

Elazığ Belediyesi 85 taşınmazın kira süresini uzattı!

Elazığ Belediyesi, 85 taşınmazın kira süresini uzattı. 2019 yılı Sayıştay Denetim Raporu’na göre, belediyenin 6 adet taşınmaz tahsisinin 3’ünü kanuna aykırı şekilde ‘süresiz’ tahsis ettiği belirtildi.



Elazığ Belediyesi, 85 taşınmazın kira süresini kanuna aykırı şekilde pazarlıkla uzatmış.

Elazığ Belediyesi, 2019 yılı Sayıştay Denetim Raporu’na göre, belediyenin 6 adet taşınmaz tahsisinin 3’ünü kanuna aykırı şekilde ‘süresiz’ tahsis etti.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; Belediyeye ait 85 taşınmazın kiralama süresi sona ermesine rağmen eski kiracılarına kanuna aykırı bir şekilde pazarlık usulü ile tekrar kiraya verildi.

Elazığ Belediyesi 85 taşınmazın kira süresini uzattı!

Raporda belediyenin bazı mal alımlarını kısımlara böldüğü ifade edilerek "Doğrudan teminde parasal sınıra tabi olan bazı alımların ise parasal sınır aşılarak gerçekleştirildiği görülmüştür" diye konuştu.

İHALEDEN KAÇIRDILAR

Sayıştay toplam tutarı 350 bin 153 TL olan belediye binasında vatandaş ve personelin kullanımı için yapılan çay ve meşrubat alımının ihaleyle yapılması gerekirken yıl içerisinde 8 kısma bölünerek doğrudan temin yöntemiyle alındığını belirledi. 

Ayrıca mal ve hizmet alımları ile yapım işleri ihaleleri için belirlenen yaklaşık maliyetler ile sözleşme bedelleri arasında yüzde 63 oranında indirim uygulandığı belirtilen raporda, “teklif edilen bedellerin yaklaşık maliyetten fazla olması sebebiyle projelerin uygulanması aşamasında çeşitli olumsuzluklarla karşılaşılmıştır” denildi. 

Raporda 2019’da gerçekleştirilen 75 ihalenin 47’sinin yaklaşık maliyetinin sözleşme bedelinden yüzde 30 fazla olduğu tespit edildi.

Adıyaman Besni'de 3 milyon TL değerindeki arsa vakfa tahsis edildi!


Geri Dön