25 / 04 / 2024

Kütahya Belediyesi taşınmazların kira süresini uzattı! 

Kütahya Belediyesi taşınmazların kira süresini uzattı! 

Kütahya Belediyesi'nin mülkiyetinde olan taşınmazların kira sürelerinin uzatılması mecliste büyük yankı yarattı. Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 



Kütahya Belediyesi'nin mülkiyetinde olan taşınmazların kira sürelerinin uzatılması mecliste büyük yankı yarattı. Kütahya Belediyesi'nde yer alan habere göre; yapılan meclis toplantısında Kütahya Belediyesi'ne ait olan taşınmazların kiralanması için yapılan bazı araştırmalar gündeme getirildi. Yapılan bu araştırmalar doğrultusunda Meclis, yaptığı toplantı sonucunda Kütahya Belediyesi'nin olan bu taşınmazların on yıllığına kiraya verilebilmesi gerekçesiyle kurula onay verdiğini açıkladı.

Kütahya Büyükşehir Beldiyesi resmi internet sayfasında yer alan habere göre, Belediyenin mülkiyetindeki taşınmazlarını eskiden 3 yıllığına kiraya verilebileceği belirtilirken, yeni ihaleyle birlikte taşınmaz yapıların kiralanma sürelerinin uzatılması gündemden düşmediği gibi tartışmaları da beraberinde getirdi. 

Kütahya Belediyesi taşınmazların kira süresini uzattı! 

Meclis üyelerine bu konuyla ilişkin anlatımlarda bulunan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Daha önce kira ihalesine çıkılmamış veya bir defa çıkılmış uzun süre kullanılmış olan taşınmazların, mülkiye müfettişleri denetiminde bulgu olarak yazıldığı için, 2020 yılı ocak ayında toplu ihaleye çıkmıştık. 3 yıl süre ile bunları kiraya vermiştik. Takdir edersiniz esnafımızın kalıcı yatırım yapabilmesi, iş yerini biraz daha iyileştirebilmesi için üç yıllık sürenin yeterli olmadığı gerekçesi ile en azından 5+5 olacak şekilde taraflar arasında herhangi bir anlaşmazlık olmadığı süre içerisinde beşinci yılın sonunda yeniden bir beş yıl daha uzatılması, yada iki taraf arasında sıkıntıların olması durumunda beş yıl sonunda yeniden ihaleye çıkılması yönünde bir teklif. Kira süresi biten taşınmazların tekrar ihaleye çıkarılırken, esnaflarımızın talepleri doğrultusunda 5+5 yıl olacak şekilde ihaleye çıkartılacaktır. Böylelikle hem esnafımız rahatlayacak hem de kira ihaleleri döneminde hepimizi rahatsız eden birçok konunun da önüne geçmiş olacak. Alınan karar bundan sonra yapacağımız kiralama ihalelerinde uygulanacaktır. Esnaflarımıza ve Kütahya’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Kütahya Belediyesi 8 adet arsa satıyor: 89.1 milyon TL'ye!

Kütahya Belediyesi'nden 22.7 milyon TL'ye satılık 2 arsa!


Geri Dön