19 / 03 / 2024

Elazığ Fethi Sekin Külliyesi 2020'de tamamlanacak!

Elazığ Fethi Sekin Külliyesi 2020'de tamamlanacak!

Elazığ'da inşaatı duran Fethi Sekin Külliyesi'nin borçları yüzünden inşaat durmuştu. Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu başkanı külliye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Külliye 2020 yılında açılacak.



Samsun merkezli Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu, Baskil ilçesi Doğancık köyünde 5 Ocak 2019'da Fethi Sekin Külliyesi inşaatına başladı. Ancak külliyenin inşaatı 4 ay önce durdu. İddialara göre; Federasyonu'nun esnaftan aldığı yüklü miktardaki malzemenin parasıyla yüklenici firmanın hak edişi olduğu belirtilen 2 milyon 395 bin lirayı ödemediği ileri sürülmüştü.

Sözcü Gazetesi'nden İsmail Akduman'ın haberine göre, Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Başkanı Ahmet Kabadayı külliye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Kabadayı, yarım kalan külliye ile ilgili paraların ödenmediği yolundaki iddialara cevap verdi. Kabadayı, inşaatın tamamlanacağını belirterek şunları söyledi: "Devletin ve belediyelerin projeleri bile ekonomik sıkıntıdan yarıda kalıyor. Külliyeyi yapımında bize destek sözü verenler baskılar karşısında vazgeçtiği için inşaat yarı kaldı. Ama her şeye rağmen inşaatı bitireceğiz. Borçları da ödeyeceğiz." 

8 ay önce külliye inşaatına başlandığını söyleyen Kabadayı, devletin ve belediyelerin projelerinin yarım kaldığını belirterek, “Kaba inşaatı bitmek üzereyken 4 ay önce maddi sıkıntılar nedeniyle çalışmalar durdu. Bu proje, hiç bir kurumdan bağış almadan yürütülen bir projedir. Bahsi geçen taşıyıcı firma ile federasyonumuzun bir bağlantısı yoktur. Biz anlaşmayı Ridan İnşaat firmasıyla yaptık. Şuanda yapılan işe karşılık alacakları para 700 bin lira civarındadır. İnşaata başlamadan önce bize destek olacaklarını söyleyen sponsorlarımız gördükleri baskı nedeniyle destek olmaktan vazgeçince bizde zor durumda kaldık. Bizim borcumuz 2 milyon 395 bin lira değildir. Bu rakam proje bedelidir ve proje henüz tamamlanmamıştır” dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsoy Erol, Kabadayı'yı arayarak, külleyenin tamamlanması gerektiğini ve projeyi kendilerine devretmemi istedi. Devrinin mümkün olmadığını ve federasyonun projesi olduğunu ancak yardım edebileceklerini belirtildi. Kabadayı, bayramdan sonra projenin kaldığı yerden devan edeceğini ve borç ödemelerinin yapılacağını belirterek, külliyenin 5 Ocak 2020’de şehidimizin anma gününde tamamlanacağını sözlerine ekledi.


Geri Dön