20 / 04 / 2024

Elazığ Misland'ın ikiz kulelerinin inşaatı ne zaman bitecek?

Elazığ Misland'ın ikiz kulelerinin inşaatı ne zaman bitecek?

Elazığ’ın dev yatırımı Misland’da yapılan ikiz kuleler neden hala bitmedi? Elazığ’ın en büyük ihtiyaçları arasında bulunan otel eksiği ikiz kulelerde neden değerlendirilmiyor?



Elazığ’ın dev yatırımı Misland’da yapılan ikiz kuleler neden hala bitmedi? Elazığ’ın en büyük ihtiyaçları arasında bulunan otel eksiği ikiz kulelerde neden değerlendirilmiyor? Elazığ’da mantar gibi çoğalan dev bütçeli alışveriş merkezleri (AVM), ayakta durmakta zorlanıyor mu?

Elazığ’ın en büyük yatırım MİSLAND AVM şu an kapalı. MİSLAND AVM binası özel üniversiteye dönüştürülmesi gündemde. MİSLANDAVM’nin artık bir eğitim kampüsü olması konuşuluyor. Elazığlıların gözü ikiz kuleler. Elazığ’lılar inşaat yığını haline gelen Elazığ’da ki ikiz kulelerin bir an önce bitmesini istiyor. Elazığlılar yetkililerden açıklama bekliyor. Elazığ’ın dev yatırımı Misland’da yapılan ikiz kuleler neden hala bitmedi? 


AVM’ler sadece Elazığ’da değil, Türkiye genelinde Ankara’daki değeri 15 milyon olan Maltepe AVM ise sosyete pazarı. AVM Yatırımcıları Derneği’nin verilerine göre yedi yılda, İstanbul’da 26,  Ankara’da 5,  Muğla’da 2;  Bursa, Mersin, Gaziantep, İzmir, Balıkesir, Denizli, Sivas ve Tekirdağ’da 1’er olmak üzere 41 AVM kapandı.


Uluslararası kriterlere göre AVM’lerin 20 bin metrekarenin üzerinde olması gerekiyor. Kapanan 41 AVM’den sadece 6’sı bu kritere sahip. EVA Gayrimenkul Değerleme ile araştırma şirketi Akademetre’nin hazırladığı rapora göre Türkiye’de 48 ilde toplam 299 AVM şu an aktif durumda. Önümüzdeki dönemde bu sayının 330’a çıkması bekleniyor.


    AVM sahibi illerin sayısının 2015 yılına kadar 60’a yükselmesi bekleniyor. 60 ilde toplam 110 yeni AVM açılacağı tahmin ediliyor. 60 il arasında Elazığ’ın şu andan bulunmadığı belirtiliyor.Tahminler 8,3 milyon metrekare olan kiralanabilir AVM alanının ise 10 milyon metrekareyi aşacağı yönünde. Yapılması planlanan yeni AVM’ler ile Türkiye’deki toplam AVM sayısı 409 olacak.


Ayaışığı Medya


Geri Dön