24 / 04 / 2024

Kocaeli Symbol Köprülü Kavşağı'nın inşaatı ne zaman bitecek?

Kocaeli Symbol Köprülü Kavşağı'nın inşaatı ne zaman bitecek?

D-100 karayolu üzerinde Symbol Yaşam merkezi ile Kentsa kavşağı arasındaki bölgede yapılan yeni köprülü kavşağın inşaatı, Körfez Köprüsü inşaatı ile aynı dönemde başladı.



D-100 karayolu üzerinde Symbol Yaşam merkezi ile Kentsa kavşağı arasındaki bölgede yapılan yeni köprülü kavşağın inşaatı, Körfez Köprüsü inşaatı ile aynı dönemde başladı. İzmit Körfezi'ni boydan boya geçen Körfez köprüsü neredeyse bitiyor. D-100 üzerindeki bu köprülü kavşak ise bir türlü bitmedi. Aylardır bu kent yol çalışmasının çilesini çekiyor. 


Symbol Köprüsü bir türlü bitmedi D-100 karayolu İzmit geçişi üzerinde Valilik binası önündeki yaya üst geçidi için inşaat dün gece yeniden başladı. Ancak bu arada yine D-100 üzerindeki Symbol Köprülü Kavşağı inşaatı vaad edilen sürenin çok üzerine çıkılmasına rağmen, hala bitirilemedi. 


İŞİN SONU GELDİ 

Symbol Yaşam merkezi önünden başlayıp, Kentsa Kavşağına kadar olan bölgedeki trafiği düzenlemek için yapılan yeni köprülü kavşak inşaatı 64 milyon TL'ye mal oluyor. Projedeki 24 milyon TL'ye mal olan köprü inşaatını Kavanlar firması inşa etti. Köprü inşaatı planlandığı gibi 6 ayda tamamlandı. Ancak işin Büyükşehir Belediyesi'ne ait 40 milyon TL'lik bölümü çok yavaş ilerledi. Aslında geçen temmuz-ağustos aylarında bitmesi planlanan kavşakta hala çalışmalar devam ediyor. Yetkililer, köprü ile yol arasındaki bağlantı kirişlerinin önümüzdeki hafta monte edileceğini, bu ay sonuna kadar kavşağın ulaşıma açılacağını ve bölgede trafiğin rahatlayacağını söylüyorlar. 


BU AY BİTER 

Toplam 64 milyon TL'ye mal olan Symbol Köprülü kavşak inşaatının 24 milyon TL'ye mal olan köprüsünü Kavanlar firması üstlendi ve zamanında bitirdi. Ancak bu köprünün bağlantıları Biiyükşehir'e kaldı ve geçen yaz bitmesi gerekirken hala tamamlanamadı. Yetkililer, artık kirişlerin monte edildiğini, bölgede trafiği rahatlatacak projenin kasım sonuna kadar biteceğini söylüyorlar.


Kerim Yavuz/Özgür Kocaeli


Geri Dön