26 / 04 / 2024

Şahinbey Köprülü Kavşağı Ekim'de tamamlanacak!

Şahinbey Köprülü Kavşağı Ekim'de tamamlanacak!

Şahinbey Köprülü Kavşağı’nda çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Kavşak inşaatında incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, köprülü kavşağın inşaatın Ekim ayı sonunda tamamlanacağını söyledi.




Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi’nin işbirliğiyle yapılan Karataş-Yeditepe-Güneykent’i birbirine bağlayan kavşaktaki trafiği rahatlatmak için yapılan Şahinbey Köprülü Kavşağı’nda çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Kavşak inşaatında incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu,  inşaatın Ekim ayı sonunda tamamlanacağını söyledi.


Karataş, Yeditepe ve Güneykent Mahallelerini bir birine bağlayan kavşakta genişletme ve yeni köprülü kavşak yapma çalışmaları geçtiğimiz Haziran ayında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi’nin işbirliğiyle başlatıldı. Kent içi trafiği rahatlamak için yapılan köprülü kavşağa, Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan, 50 metre genişliğinde 12 kilometre uzunluğundaki Yeşilvadi Bulvarı’da bağlanarak Havaalanı Yolu ile Burç Kavşağı arasında kesintisiz bir yol yapılması planlanıyor.


“Şahinbey Kavşağı Çok Büyük Bir Görev İcra Edecek”


Kavşak inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Tahmazoğlu, çalışanlardan inşaatın son durumu ile ilgili bilgiler aldı. Kavşağın tamamlanmasıyla birlikte şehir içi trafiğinde büyük bir rahatlamanın olacağını söyleyen Başkan Tahmazoğlu, “Büyükşehir Belediyesi ile Şahinbey Belediyesi’nin işbirliği içinde yaptığı Şahinbey Kavşağında hummalı bir çalışma var. Bir taraftan kazı işlemleri devam ediyor, bir taraftan deplase işlemleri yapılıyor. Bir taraftan fore kazıklar çakılıyor.   Az önce müteahhitle yaptığımız görüşmede kavşağın Ekim ayı sonunda tamamlanarak teslim edileceği söylendi. Burası Şahinbey için çok önemli bir kavşak. Şahinbey Kavşağı, gerek Karataş’ın şehir bağlantısı, gerekse bizim Havaalanı yolundan başlayan, Dutluk’tan geçen ve Kilis yoluna bağlanacak olan Yeşilvadi Bulvarımızın üzerinde olan bir kavşak. O açıdan da hem Kuzey-Güney aksında, hem Doğu-Batı aksında çok önemli bir görev icra edecek olan Şahinbey Kavşağı çok büyük ve maliyetli bir yapı. Gaziantep’e çok hayırlı hizmetlerde bulunacağına inanıyorum. Şahinbey Kavşağımızın şimdiden şehrimize, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşasında çalışan Büyükşehir Belediyesi ekiplerine ve Şahinbey Belediyesi ekiplerine teşekkür ediyorum” dedi.


 



Şahinbey Belediyesi


Geri Dön