24 / 04 / 2024

Anadolu Bulvarı üzerindeki köprülü kavşağın inşasına başlandı!

Anadolu Bulvarı üzerindeki köprülü kavşağın inşasına başlandı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Bulvarı üzerindeki CHP Genel Merkezi önüne yapılacak köprülü kavşağın inşasına başlandı.




Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek çalışmayla, CHP Genel Merkezi önündeki sinyalizasyonlu kavşak kaldırılarak, yerine köprülü kavşak yapılacak.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yapımına başlanan CHP önündeki bu köprülü kavşakla ilgili yıllar önce plan ve proje hazırlattırmış, nezaket göstererek o dönem CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal’ı ziyaret ederek bu köprülü kavşakların onayını almıştı.


Ancak Baykal’ın onayını verdiği geçit projesi CHP’li Çankaya Belediyesi tarafından İdare Mahkemesi’ne başvurularak iptal ettirilmişti.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “CHP önünde yapımına başladığımız köprülü kavşakla ilgili bu kez CHP’ye danışma gereği görmedik” dedi.


-KAVŞAK NASIL OLACAK ?-


Köprülü kavşak çalışması hakkında bilgi veren Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar ise Anadolu Bulvarı ile Mustafa Kemal Mahallesi’nden çıkan (Kentpark ve Cepa’nın arkası) yolun kesişiminde yapılacak köprülü kavşak ile Anadolu Bulvarı trafiğinin kesintisiz olarak devam edeceğini bildirdi.


Vedat Üçpınar, yapılacak çalışmalarla ilgili alınan önlemleri şöyle anlattı: “Çalışmalarımızı gerçekleştirebilmek için trafik düzenini tek yönde gidiş- geliş olarak verdik. İlk aşamada İstanbul Yolu – Eskişehir Yolu istikameti araç trafiğine kapatılırken, Eskişehir Yolu- İstanbul Yolu istikameti geliş-gidiş olarak trafiğe açık tutuluyor.  İkinci aşamada ise birinci aşamadaki uygulamanın tersi yapılarak, çalışmalara devam edilecek. Ayrıca, buradan Mustafa Kemal Mahallesi Bağlantısı ile onun devamı ATO yönüne giden yol çalışmalar süresince trafiğe kapalı tutulacak.”


-KÖPRÜLÜ KAVŞAK-


Fen İşleri Daire Başkanı Üçpınar, yapımına başlanan CHP Genel Merkezi Önü Köprülü Kavşak İnşaatında Anadolu   Bulvarı’nın 450 metre uzunluğunda alt geçitle (battı çıktı) devamının sağlanacağını, alt geçidin 4+4 şeritli olacağını belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü: “Alt geçit Anadolu Bulvarı üzerindeki trafik akışını hızlandıracak, günün yoğun saatlerindeki trafiğin yığılmasını önleyerek Başkentlilere zaman kazandıracak.


Üstgeçit Köprüsü ise Mustafa Kemal Mahallesi, Cepa Kentpark Alışveriş Merkezleri arkasından gelen yolla, Söğütözü Armada, ATO yönünden gelen araçların kesintisiz ulaşımını sağlayacak. Aynı şekilde bu yolların Anadolu Bulvarı ile yan yol bağlantıları da 2’şer şeritle sağlanacak.”


Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön