20 / 04 / 2024

Atatürk Orman Çiftliği Hemzemin Geçit Köprülü Kavşağı'nın yüzde 75'i tamamlandı!

Atatürk Orman Çiftliği Hemzemin Geçit Köprülü Kavşağı'nın yüzde 75'i tamamlandı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yeni Çiftlik Bulvarı Projesi kapsamındaki Atatürk Orman Çiftliği Hemzemin Geçit Köprülü Kavşağı'nın yüzde 75'inin tamamlandığı belirterek, "Yeni Çiftlik Bulvarı Projesi ile Ankara'nın batı koridoru derin bi



Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, başkentin batı koridorundaki trafik yükünü büyük ölçüde rahatlatacak Yeni Çiftlik Bulvarı ve hemzemin geçit köprü çalışmaları, hava şartlarının da düzelmesi sonucu hız kazandı.

Yeni Çiftlik Bulvarı, Celal Bayar Bulvarı’ndan alt geçitle demiryolunun diğer tarafına geçecek ve Etimesgut’a kadar demiryoluna paralel uzanacak. Bulvar 4’ü gidiş, 4’ü geliş toplam 8 şeritli olacak, üzerinde 6 büyük geçit yer alacak.

Celal Bayar Bulvarı Devlet Demir Yolları (DDY) altgeçit inşaatı, Atatürk Orman Çiftliği Hemzemin Geçidi ve Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı’nın kiriş ve fore kazık imalatları tamamlandı. Çalışmanın sonraki aşamasında monte işlemi yapılacak.

"İstanbul ve Eskişehir yolunda trafik sorunu yaşanmayacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yeni Çiftlik Bulvarı Projesi ile Ankara’nın batı koridorunun derin bir nefes alacağını belirterek, Celal Bayar Bulvarı DDY Alt Geçit İnşaatı, Atatürk Orman Çiftliği Hemzemin Geçidi ve Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşak noktalarında temel kazılarının tamamlandığını, betonarme imalatlarında da sona yaklaşıldığını bildirdi.

Yeni Çiftlik Bulvarı Projesi’nin, Celal Bayar Bulvarı’ndan başlayıp, banliyö tren hattına paralel olarak Atatürk Orman Çiftliği arazisinden devam edeceğini ve Etimesgut Zırhlı Birlikler önünde son bulacağını ifade eden Gökçek, yeni bulvarın hizmete girmesiyle İstanbul ve Eskişehir yolunda trafik sorununun yaşanmayacağını kaydetti.

Gökçek, bulvar dışında, Devlet Mezarlığı’ndan Atatürk Orman Çiftliği Hemzemin Geçidine bağlanacak ve oradan İstanbul Yolu’na ulaşacak viyadüğün de alternatif bir güzergah olacağını dile getirdi.

Melih Gökçek, özellikle Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı’na  bağlantılı yapılacak Şaşmaz Viyadüğü’nün de bitirilmesiyle Şaşmaz Oto Sanayi ile Eskişehir Yolu ulaşımının sağlanacağını bildirdi.

AOÇ Hemzemin Geçit Köprülü Kavşağı 5 ayaklı, 4 açıklıklı

Demiryolu üzerinden geçecek Atatürk Orman Çiftliği Hemzemin Geçit Köprülü Kavşağı’nda yüzde 75’lik bir ilerleme sağlandığını belirten Gökçek, "5 ayaklı, 4 açıklıklı olan köprünün 3 ayağının kolonlarının inşası bitirildi, 2 açıklığın kirişleri ise yerleştirilmeye başlandı. Köprünün kalan 1 ayağında kazı çalışması devam ederken, 5. ayağı ise DDY’nin mevcut rayları deplase etmesinin ardından hızla bitirilecek. Köprünün bağlantı yollarının yapımı da devam ediyor. Trafiği sıkıntıya sokmamak için ulaşım geçici servis yolundan sağlanıyor" dedi.

Proje kapsamında hayvanat bahçesi üzerinden geçecek bir viyadüğün inşa edileceğini dile getiren Başkan Gökçek, viyadükten gitmek isteyenlerin Söğütözü’nden yola girerek, İstanbul Yolu Atatürk Orman Çiftliği Kavşağına çıkabileceklerini söyledi.

Eskişehir Yolu’nu Etimesgut’a bağlayacak Zırhlı Birlikler Yolu’nun 35 metreye genişletileceği bilgisini veren Gökçek, Atatürk Orman Çiftliği arazisinin bölünmemesi için Hemzemin Geçit Köprülü Kavşağı ile İstanbul Yolu Çiftlik Kavşağı arasında yaklaşık 1 kilometrelik viyadük yapılacağına dikkati çekti.

Gökçek, Yeni Çiftlik Bulvarı’nın bitiş noktası olan Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı’nın da yüzde 65 oranında tamamlandığını kaydetti.

AA


Geri Dön