29 / 03 / 2024

Elazığ ve Malatya'ya 13 milyon lira deprem desteği verildi!

Elazığ ve Malatya'ya 13 milyon lira deprem desteği verildi!

Elazığ ve Malatya'da meydana gelen deprem sonrası evleri yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşlar için tüm imkanlar seferber edildi. Devlet depremzedeler için, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca kullanılmak üzere 13 milyon TL kaynak ayırdı...



Elazığ ve Malatya’daki depremlerin ardından evleri yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşlar için hükümet 13 milyon liralık kaynak ayırdı.

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; Hükümet, Elazığ ve Malatya'daki depremin yaralarını sarmak için tüm imkânları kullanıyor, insanların temel ihtiyaçları hızlı bir şekilde karşılanıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca kullanılmak üzere bugüne kadar aktarılan 8 milyon TL'ye ilave olarak 5 milyon lira daha kaynak aktarılıyor.

1.21 TRİLYONLUK YATIRIM

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, son 17 yılda 147.2 milyar TL deprem vergisi toplandığını, aynı dönemde deprem bölgelerine yapılan harcamanın 1.21 trilyon lira olduğunu belirtti. Toplanan vergiden 8.3 kat fazla harcama yapıldığı, aynı dönemde yaşanan 6 büyük depremin yaşandığı Türkiye'de eğitimden kentsel dönüşüme kadar her alanda deprem yardım ve yatırımlarının artarak devam ettiğini dile getirdi. Başkanlığın video paylaşımında, 1999 yılında yaşanan Marmara ve Düzce depremleri, 2003'teki Bingöl depremi, 2010 yılındaki Elazığ depremi, 2011'deki Kütahya ve Van depremlerinin neden olduğu yaraların sarılması için yapılan harcamalar aktarıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi'nce yapılan açıklamada, depremden etkilenenler için açılan yardım kampanyasında yaklaşık 88 milyon lira yardım toplandı. Nakit gerektiren ihtiyaçların karşılanması için Elazığ ve Malatya'daki valiliklerine 14 milyon TL acil yardım ödeneği gönderildiği belirtildi.

Elazığ ve Malatya'ya 5 milyon TL daha kaynak aktarılacak!

 


Geri Dön