24 / 04 / 2024

Kartepe teleferik projesine 1 milyon lira destek!

Kartepe teleferik projesine 1 milyon lira destek!

Kartepe Belediyesi’nin Derbent-Kuzu Yayla, Hikmetiye-SEKA Kamp-Kuzu Yayla ve Hikmetiye arasında yapmayı planladığı teleferik projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 milyon lira projelendirme desteği verdi.



KARTEPE Belediyesi tarafında Derbent-Kuzu Yayla, Hikmetiye-SEKA Kamp-Kuzu Yayla ve Hikmetiye arasında iki etap halinde yapılması planlanan teleferik projesinde izinlerin yüzde 80’ni alındı. Projenin yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kartepe Belediyesi’ne 1 milyon lira proje desteği verildi. Yap-İşlet-Devret yöntemi ile yapılması planlanan Teleferik Projesinin ilk etabı olan Derbent-Kuzu yayla projelendirme çalışmasında da sona gelindi.


YAP-İŞLET-DEVRET YÖNTEMİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit’e yapmayı planladığı teleferik projesinde bir gelişme olmazken, Kartepe Belediyesi’nin çalışmalarına Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan destek geldi. Teleferik projesini yap-işlet-devret yöntemi ile yapmayı planlayan Kartepe Belediyesi, dosya hazırlıklarını sürdürüyor. Yapım şekli ile ilgili hazırlıklar dışında teleferiğin yapılması için kurumlardan gerekli izinlerin de yüzde 80’ni alındı.


BİRİNCİ ETAPDA SONA GELİNDİ

Birinci etabı Derbent-Kuzu Yayla; ikinci etabı SEKA Kamp, Kuzuyayla, Derbent ve Hikmetiye arasında olacak teleferik projesinin ilk etabının projelendirme çalışmalarında da sona gelinmek üzere. Kartepe Belediyesi vizyon çalışmanın projelendirme çalışmasına Kültür ve Turizm Bakanlığı da destek verdi. Bakanlık Kartepe’nin proje çalışmalarını yapması için 1 milyon lira destek verdi.


Demokrat Kocaeli 




Geri Dön