19 / 04 / 2024

GEKA'dan Ege turizmine 16 milyon lira destek!

GEKA'dan Ege turizmine 16 milyon lira destek!

Denizli, Aydın ve Muğla'yı kapsayan Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman Alata, üç ilde yapılacak 26 turizm projesi için verilecek 16 milyon lira destek verileceğini söyledi...




GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında yürütülen "Alternatif Turizm" ve "Turizm Altyapısı" mali destek programlarında proje değerlendirme sürecinin tamamlandığını söyledi. Ayata, Güney Ege Bölgesi'nin alternatif turizm çeşitliliğinin artırılmasına katkı sağlayacak, Alternatif Turizm ve Turizm Altyapısı olmak üzere iki ana mali destek programından oluşan proje teklif çağrısı kapsamında GEKA'ya 78 proje sunulduğunu dile getirdi. 


Değerlendirme yapıldı

Alata, "Alternatif Turizm Mali Destek Programı çerçevesinde ajansımıza 46 proje başvurusu yapılmış olup değerlendirmede 9 proje destek almaya hak kazanmıştır. Ajansımızın bu program kapsamında tahsis ettiği toplam destek miktarı 1.689 bin lira olmuştur. Turizm Altyapısı Mali Destek Programı'nda ise ajansımıza 32 proje başvurusu yapılırken 17 proje başarılı bulunarak sözleşme imzalamaya hak kazanmıştır. Bu program kapsamında GEKA'nın destek miktarı toplamda 9 milyon 658 bin lira olacaktır" diye konuştu. GEKA'nın yaklaşık 7 aydır yürüttüğü Alternatif Turizm Mali Destek Programı'yla sağlık ve termal turizm, kış turizmi, eko turizm, agro turizm, kırsal turizm, sualtı dalış, sörf, uçurtma sörfü, yamaç paraşütü gibi alanlarda yaklaşık 4 milyon liralık bir yatırım potansiyelinin uygulamaya geçeceğinin öngörüldüğünü dile getiren Alata, "Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik Turizm Altyapısı Mali Destek Programı sayesinde, bölge için 16.5 milyon liralık bir yatırım potansiyeli uygulamaya geçecektir. Böylelikle bölgedeki alternatif turizm olanaklarının ulaşılabilirliğinin ve çekiciliğinin altyapı çalışmalarıyla yükseltilerek alternatif turizmin bölge ekonomisine olan katkısının artırılması sağlanacaktır" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön