23 / 04 / 2024

Süleyman Alata: Turizme 8 milyon lira destek vereceğiz!

Süleyman Alata: Turizme 8 milyon lira destek vereceğiz!

" Denizli Turizmini Geliştirmek ve Alternatif Turizm " toplantısında GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, " 2015 yılında turizm sektörüne 8 milyon lira destek vereceğiz " dedi.



DENTUROD Başkanı Murat Gazi Şen, "Turizm konusunda GEKA ve KOSGEB'in destekleri çok önemli" dedi. DENTUROD'un İnci Class Otel'de gerçekleştirdiği "Denizli Turizmi Geliştirmek ve Alternatif Turizm" konulu toplantıya Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyni, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Güllesin, Kültür' ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, KOSGEB İl Müdürü Selim Erkoç, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen ve turizmciler katıldı. 



Şen ;"Yararlanamadık" 

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, toplantıda yaptığı konuşmada, GEKA'nm turizm desteklerinden yeterince yararlanamadıklarını söyledi. Şen, "Bu toplantıyı düzenlememizdeki amaç, GEKA ve KOS>7 GEB'in destekleri hakkında üyelerimize bilgilendirmek ve Denizli turizmini konuşmak. GEKA'nm termal başta olmak üzere turizmi geliştirmek amacıyla desteklerinüı olduğunu büiyoruz. KOSGEB'in ise tanıtım, nitelikli eleman istihdamı ile ilgili desteklerinden yararlanarak, Denizli turizmini bir adnn daha ileriye taşımak istiyoruz" dedi. 



Alata"8 Milyon TL'lik destek var" 

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ise, 2015 yılı proje teklif çağrısı kapsamında termal turizm ve sağlık, spor, macera ve doğa turizminin geliştirilmesi, yöresel ürünler ile tarihi ve kültürel değerlerin turizme kazandırılması, alternatif turizm öğelerinin yenilikçi yöntemlerle tanıtılmasına yönelik 8 milyon lira bütçe ayrıldığuu belirtti. Her iki yılda bir turizme yönelik proje teklif çağrısında bulunduklar mı da ifade eden Alata, 2013 yılında alternatif turizm için 6 milyon lira bütçe ayrıldığım, ancak bunun 2 milyon lirasının kullanıldığını söyledi. Denizli'de 1992 yılından beri hizmet verdiklerini anlatan KOSGEB Müdürü Selim Erkoç ise, yeni girişimciler ile gelişen işletmelere yönelik destekler hakkında bilgi sundu. Erkoç, KOSGEB in kredi ve hibe kredi ile ilgili hazırlanan sunumu turizmcilere anlattı. 


Deha 20


Geri Dön