27 / 04 / 2024

Elazığ'da 15 bin deprem konutunun inşaatı tamamlandı!

Elazığ'da 15 bin deprem konutunun inşaatı tamamlandı!

Elazığ'da deprem konutlarını ziyaret eden Elazığ Valisi, Erkaya Yırık 21 bin deprem konuttan 15 bininin bittiğini dile getirdi. 



Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ Yemişlik Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 1. Etap  TOKİ  konutlarına yerleşen ailelerin evlerini ziyaret etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 24 Ocak'ta 6,8 büyüklüğündeki depremde evlerini kaybedenler için yapılan konutları inceleyen Yırık, depremzedelerle görüşerek görüşlerini aldı.

Burada açıklamalarda bulunan Yırık, depremzedelerin mağduriyetini gidermek için yoğun mesai harcadıklarını belirterek şunları söyledi: 

Elazığ da 15 bin deprem konutunun inşaatı tamamlandı!

"21 bin konutumuzun yaklaşık 15 bini şu anda bitmiş ve teslim aşamaları devam ediyor. Gerçekten devletimiz burada çok güzel konutlar yapmış. Şu anda içinde bulunduğumuz konut gayet ferah, yüksekliği, oturma düzeniyle Elazığlı vatandaşlarımızın rahatlıkla aileleriyle oturabileceği şekilde inşa edilmiş. Baktığımız zaman her tarafı açık, son derece güneş alan iyi konutlar diyebiliriz. Vatandaşımızın zaten içinde oturmaktan, bu konuta kura sonucu yerleşmiş olmaktan da son derece memnun."

Kentte inşa edilen konut sayısı  değerlendirğildiğinde devletin Elazığ'da adeta yeni bir şehir yapıtğını belirten Yırık, görünümü, güvenilirliği ve çevre düzenlemesiyle ilgi çeken  modern konutların kalan kısmının da en kısa zamanda teslim edilmesi için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. 

TOKİ aracılığyla ev sahibi olan İnci Pekmezci de depremde evi yıkıldığı için devletin kendisine yeni ev verdiğini belirterek "Evimizden memnunuz, Allah devletimizden razı olsun." dedi.

Nurevşah Demir ise Sarayatik Mahallesi'ndeki evinin depremde ağır hasara uğradığınu belirterek "Buradaki hayatımızın daha güzel olduğunun evimizi teslim aldıktan sonra farkına vardık. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Gerçekten işçiliğiyle, planıyla, dış görünüşüyle, havasıyla site olarak gerçekten harika bir evle karşılaştık.Cumhurbaşkanı'mızdan Allah razı olsun, gerçekten evlerimiz harika." şeklinde konuştu. 


Geri Dön