26 / 04 / 2024

Van'daki 15 bin deprem konutunun inşaatı soğuğa rağmen sürüyor!

Van'daki 15 bin deprem konutunun inşaatı soğuğa rağmen sürüyor!

Van Valisi Münir Karaloğlu, TOKİ'nin ihalesini yaptığı deprem konutları sayısının 15 bin 323'e ulaştığını belirtti



Van Valisi Münir Karaloğlu, TOKİ’nin ihalesini yaptığı deprem konutları sayısının 15 bin 323’e ulaştığını belirterek, "Sayın Başbakanımızın koyduğu hedefe ulaşabilmek için AFAD,  TOKİ  ve müteahitlerimiz çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Ağustos sonu ve Eylül başında kalıcı konutları hak sahiplerine teslim etmek istiyoruz" dedi.

Vali Karaloğlu, depremden sonra TOKİ’nin Bostaniçi ve Kevenli bölgesinde yapımına başladığı bin 568 konutun inşaat sahasında incelemelerde bulundu. TOKİ ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi alan Karaloğlu, kaba inşaatı tamamlanan bir blokun içindeki daireyi gezdi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu, 23 Ekim’de meydana gelen depremden hemen sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla TOKİ’nin deprem konutları için çalışmalarına başladığını bildirdi. Yapılan yer tespiti ve ihale sürecinden sonra kalıcı konutların ilk temelinin depremin 39. gününde atıldığını ifade eden Karaloğlu, o projeden şimdiye kadar yaklaşık 60 blokun kaba inşaatının bittiğini söyledi.

"Soğuk, kar, kış ve buz demeden çalışmalar devam ediyor"

Türkiye’de son 50 yılın en ağır kış koşullarının yaşandığını anımsatan Karaloğlu, bütün olumsuz ve ağır kış koşullarına rağmen Başbakanın koyduğu hedefe ulaşabilmek için AFAD, TOKİ, müteahhitlerin gece gündüz çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü belirtti.

Hedeflerinin Ağustos sonu ve Eylül başında kalıcı konutların hak sahiplerine teslim etmek olduğunu anlatan Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki kış mevsimine girmeden önce vatandaşlarımızı yuvalarına, evlerine kavuşturmak istiyoruz. Bu amaçla kar kış demeden, soğuk, buz demeden şantiyelerimiz çalışıyor. Bu soğuk havada yüklenici firmalar çeşitli teknikler ve metotlar kullanıyor. Yoksa bu soğukta ve karda inşaat yapılamaz Meşakkatli ve zor bir iş. Hedefimize ulaşmak için gece gündüz müteahhitlerimiz, mühendislerimiz, işçilerimiz, teknikerlerimiz, çalışıyor."

15 bin 323 konut, 25 okul, 24 cami, 11 ticaret merkezi

TOKİ’nin ihalesi yaptığı konut sayısının 15 bin 323’e ulaştığını ifade eden Karaloğlu, konuşmasına şöyle sürdürdü:

"Bostaniçi ve Kevenli bölgesinde bin 568 konut inşaatı devam ediyor. Kalecik bölgesinde 2 bin 458, en büyük toplu konut alanı olan Edremit’te  5 bin 664, Sıhke Gölünün hemen yakınlarında bir tepenin üzerinde 528 konut yapılıyor. Bunun dışında 3 köyümüz için 225 konut ve Erciş’te ise bir kısmının kabası biten 4 bin 880 konut inşaatı devam ediyor. Toplam 15 bin 323 konut. Bu konutlarla birlikte 25 okul, 24 cami, 11 ticaret merkezi, 13 büfe yapılacak."

Karaloğlu, bir soru üzerine afet konutlarının yasal olarak 100 metre kareden büyük yapılamadığını belirterek, inşaatı devam eden tüm konutların 100 metrekare olduğunu söyledi.

AA


Geri Dön