19 / 04 / 2024

Elazığ'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yatırımları ele alındı!

Elazığ'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yatırımları ele alındı!

Elazığ'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Bakanlık bürokratlarının katılımları ile Bakanlığın Elazığ'daki yatırım ve projeleri ele alındı.



Elazığ'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Bakanlık bürokratlarının katılımları ile Bakanlığın Elazığ'daki yatırım ve projeleri ele alındı. 


Kültür Park'ta düzenlenen toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa öztürk, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ilçe ve belde belediye başkanları ve bazı bürokratlar katıldı.

 

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imkanları ile Elazığ'a çok büyük projeler gerçekleştirileceğine inandığını kaydetti. Vali Zorluoğlu, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşımızın hayatına dokunan çok sayıda projeyi gerçekleştirmektedir. Bakanlığımız bu projelerin çoğunu da yerel yönetimlerle işbirliği halinde hayata geçirmektedir. Bizlerde bu projelerden Elazığ olarak en iyi şekilde istifade edebilmek amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ıım destek ve katkıları ile İl Özel İdaresi'nin gerçekleştireceği köylerden çöp toplanması projesine yakında başlatacağız. Bu proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından konteynerler ve kamyonlar gönderildi. Bu proje için İl Özel idaresinden de kaynak ayırarak ilk etapta projeyi merkez köylerde, daha sonra da bütün ilçelerde başlatacağız. Bu proje, Elazığ için çok önemli bir projedir. Hedef en kısa zamanda il genelindeki bütün köylere ulaşarak çöpleri alıp çöp toplama merkezlerine ulaştırmaktır. Yine İlbank kaynakları ile köylerin altyapısı için yapılacakları da bu toplantıda planlayarak en kısa zamanda müracaatlarımızı gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile müsteşarımıza ve bakanlık hevetine bir kez daha katılımları için teşekkür ediyorum" dedi. 


Toplantının açılışında konuşan Elazığ belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, toplantının Elazığ için önemli olduğunu söyledi. Yanılmaz, "Bir şehrin gelişimi, bir şehrin büyümesi, bir şehrin zenginleşmesi ve şehircilik açısından da bir adım öne çıkmasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızın çok büyük desteği var. Yerel yönetimler ne kadar doğru adımları atarlarsa atsınlar, ana dayanak noktaları çevre ve Şehircilik bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmalardır" diye konuştu. 

Elazığ'ın yatırım ve projelen ele alındı Elazığ'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında çalışmalar yürüttüklerini belirten Yanılmaz, "Elazığ'da kentsel dönüşümde Cumhuriyet Mahallesi, Sürsürü ve Zafran mahallelerimiz başta olmak üzere 7 mahallede toplam 388 hektarlık bir alanda kentsel dönüşüm planımız var. Bu 388 hektarlık alanda 2023 yılma kadar 25 bin konutluk bir çalışmalım içindeyiz. Dolayısıyla Elazığ otoparklanyla, çocuk oyun alanlarıyla, bulvarlanyla, caddeleriyle kentsel dönüşümü müteakip modern bir şehir haline gelecektir" şeklinde konuştu. 


Toplantıda bir değerlendirme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk de yapılacak toplantıda bakanlık imkanları ile Elazığ'a daha fazla nelerin yapılabileceğinin değerlendirildiğini kaydetti.Elazığ Çevre Düzeni Planı'nın son şeklini toplantıda değerlendirdikten sonra vereceklerini söyleyen Öztürk, Türkiye'de bir ilk olan Kent Bilgi Sisteminin Elazığ'da hayata geçirildiğini kaydetti. Öztürk, İlbank imkânları ile Özel İdaresi üzerinden köylere yapılacak altyapı çalışmalarının planlamasının da yine bu toplantıda ele alınacağını vurguladı. 


Adana İlk Haber


Geri Dön