29 / 03 / 2024

Elazığ'da deprem konutlarının inşaatı tam gaz!

Elazığ'da deprem konutlarının inşaatı tam gaz!

24 Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem sonrasında depremzedeler için inşa edilen deprem konutlarının yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Depremzedeler yeni konutları hakkında açıklamalarda bulundu. 



Elazığ'da 24 Ocak 2020'de yaşanan depremde evinden olan vatandaşlar, devletin yaptığı konutlarda huzur ve güven içerisinde yaşamaya devam ediyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; merkez üssü Sivrice ilçesi olan, Elazığ ve Malatya'da toplam 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ'nin, depremzedelerin yaralarını sarmak ve onlara güvenli evler inşa etmek için başlattığı çalışma devam ediyor. 

Elazığ da deprem konutlarının inşaatı tam gaz!

Şehrin dört bir yanında yaşam alanı olarak planlanan, içerisinde iş yeri, cami, fırın, dinlenme alanları, çocuk oyun parkları, yürüyüş ve bisiklet yollarının da yer aldığı konut projeleriyle depremzedeler, yeni evlerinde güvenle yaşamaya devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un koordinesinde inşa edilen 24 bin 83 konuttan 15 bini tamamlandı. Çok sayıda konutun anahtarı hak sahiplerine teslim edildi. 

"Devletimiz afetlerle mücadelesini en iyi şekilde sürdürüyor"

Yeni evlerinde oturan depremzedelerden 2 çocuk babası, 71 yaşındaki Halil Yıldırım, AA muhabirine, yaşanan deprem felaketinde evi ağır hasar aldığı için yıkıldığını anımsattı.

Bir süre kirada oturduğunu söyleyen Yıldırım, bir sene geçmeden devletin Bizmişsen Mahallesi'nde yaptığı eve yerleştiğini ve yeni yuvalarının çok güzel olduğunu belirterek "Allah devletimizden razı olsun. Allah devletimizin eksikliğini vermesin." dedi.

Elazığ da deprem konutlarının inşaatı tam gaz!

Yıldırım, şunları belirtti:

"Devletimiz Elazığ'ın dört bir yanında deprem konutları yaptı. Bu evler gerçekten çok sağlam. Evim, eski evimden büyük ve daha kullanışlı. Herkes kentsel dönüşümler ile evlerini yenilesin. Son zamanlarda ülkemiz afetlerle mücadele ediyor. Çok şükür devletimiz afetlerle mücadelesini en iyi şekilde sürdürüyor. Devletimiz ile vatandaş birlik ve beraberlik içinde. Devletimiz şimdi çok güçlü."

"Burada güvenle oturuyoruz"

60 yaşındaki Fethiye Yılmaz da toprak evinin dayanıklı olmadığı için depremde yıkıldığını, 1 sene devletin desteği kirada yaşadıklarını belirterek, devletin bir senede yeni evlerini teslim ettiğini aktardı.Yılmaz, severek oturdukları evlerinde mutlu olduklarını dile getirdi.

Elazığ da deprem konutlarının inşaatı tam gaz!

Evlerin sağlam inşa edilmesinden dolayı küçük çaplı depremleri hissetmediklerini söyleyen Yılmaz, "Evim güzel, geniş, ferah. Ömrümde görmediğim evleri burada gördüm. Herkes güvenli olan evlerde otursun. Daha önce toprak evde oturduğumuz için depremden çok korkuyorduk. Allah razı olsun. Burada güvenle oturuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Evler depreme dayanıklı ve kullanışlı"

Mustafa Tarla ise 4 çocuğu olduğunu, yaşadıkları deprem felaketinin ardından devletin sıcak elini üzerlerinde hissettiklerini aktardı.

Devletin depremzedelere yardım ettiğini söyleyen Tarla, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Bir yıl içerisinde herkesi ev sahibi yaptı. Yerleştiğimiz deprem konutlarımız çok güzel. Evler depreme dayanıklı ve kullanışlı. Devlet millet el ele bütün sorunların üstesinde geliniyor." diye konuştu.

Hıdır Yıldırım da deprem konutlarında huzurlu ve güvende olduklarını, herkesin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılan sağlam evlere geçmesi gerektiğini söyledi. 

"Devletimizin her felaketin sonunda ortaya koyduğu performanstan gerçekten memnunuz. Devlet varsa biz varız. Devletimiz var olsun." diyen Yıldırım, bütün güçleriyle devlete destek vereceklerini dile getirdi. 

Elazığ'da 24 bin 83 konut inşa edildi!


Geri Dön