19 / 04 / 2024

Elazığ'da depremzedelere verilen evler 2 bin TL’ye kiralanıyor!

Elazığ'da depremzedelere verilen evler 2 bin TL’ye kiralanıyor!

Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve devlet tarafından tekrar yapılarak hak sahiplerine verilen bazı konutların 2 bin TL ve üzerinde kiraya verilmek istenmesi tepkilere neden oldu. 



Elazığ'da 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde 14 kişinin yaşamını yitirdiği Dilek ve Petek sitelerinin hak sahiplerine 2 yılı ödemesiz 18 yıl faizsiz 730 TL ile 935 TL'den verilen evlerden bazılarının ilanla 2 bin TL ve üzerinde kiraya verilmek istendiği kaydedildi.

“AHLAKİ BULMUYORUZ”

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; ev kiralarının değerlerinin üstünde bir fiyat istenmesi durumunda odalarına şikayette bulunmalarını vurgulayan Elazığ Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Albayrak, ”24 Ocak depremi sonrasında bazı fırsatçılar ev kiralarını uçuk fiyatlarla kiralamak istediklerinde yaşanan rahatsızlıklardan dolayı savcılık bu gibi usulsüz kira artışı yapanlar hakkında yasal işlem başlatacaklarını söylemişti.

Ancak açıklama sonrasında ev kiralarında yüksek artış yapan kişiler hakkında kimse şikayetçi olmadı ve bu kişilerle ilgili bir şey yapılmadı. Ev sahipleri bugünkü ev sıkıntısını fırsata çevirip 4 bin lira da isteyebilir lakin burada insanların bu uçuk kiraları kabul etmemeleri gerekir. 70-90 metrekarelik bir eve 4 bin lira isterlerse kiracı da bu fiyatı kabul ederse kim ne diyebilir ki?” açıklamasında bulundu.

“ŞİKAYET ETSİNLER”

“Ev arayanlar kişilere, kiracılara uyarılarda da bulunduk evin değerinden fazla kira isteyenler olursa odamıza şikayet etmelerini istedik” diyen Albayrak, şunları dile getirdi: 

“Ancak şikayet eden kimse de olmadı. Kiracılar şikayet etmeyince bizim de elimizden bir şey gelmiyor maalesef.  Şehirde yaşanan ev sıkıntısından dolayı evlerin değerinden daha yüksek bir fiyata kiraya verilmesini ahlaki bulmadığımızı vurgulamak istiyorum. Elazığ'da yakın bir zaman sonra  TOKİ  tarafından yapılan 5 bine ev teslim edilecek diğer bir taraftan da özel yapılan evlerde var bunlar bitince bu fırsatçılar 2 bin lira kirayla kime ev verebilecekler göreceğiz.”

İzmirli ev sahiplerinin deprem fırsatçılığı!


Geri Dön