24 / 04 / 2024

Elazığ'da hasarlı bina sahipleri yetkililerin hasar tespitine gelmelerini bekliyor!

Elazığ'da hasarlı bina sahipleri yetkililerin hasar tespitine gelmelerini bekliyor!

Elazığ depreminde evi hasarlanan Rıdvan Demir, “Çatlaklar tavandan başlayarak zemine kadar inmiş. Binada büyük bir tehlike var" dedi...



Elazığ ve Malatya'yı vuran 6.8 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 41 kişi hayatını kaybetti. Elazığ'da ağır hasarlı binalar vatandaşların kabusu haline geldi. Sözcü muhabiri Evren Demirdaş, depremde hasalanan binalara gitti. Hasarlı binalardaki çatlayan kolon ve duvarlar, dökülen sıvalar korku yaratıyor.

Elazığ‘ı vuran Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören evlerin çoğunlukta olduğu Mustafapaşa Mahallesi‘nde yaşayan vatandaşların tedirginliği devam ediyor.

Elazığ da hasarlı bina sahipleri yetkililerin hasar tespitine gelmelerini bekliyor!

“BAZEN BABAMLARDA BAZEN CAMİDE KALIYORUZ”

Kolonlarının çatlaması sebebiyle evlerine giremediklerini söyleyen Güler Akgün, “Binalar en az 40 yıllık, kolonlar çatladı. Bu saatten sonra bu evde oturma imkanımız yok. Bazı günler babamlarda bazı günler ise camide kalıyoruz. En kısa zamanda bu evlerin yıkılıp yeniden yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Elazığ da hasarlı bina sahipleri yetkililerin hasar tespitine gelmelerini bekliyor!

“KAÇ GÜNDÜR BİR TANE YETKİLİ GELMEDİ”

Balıkçılık yapan Rıdvan Demir ise,  Kaç gündür hiçbir yetkili gelmedi. Yetkililerden hasar tespite gelmelerini bekliyoruz. Allah muhafaza bu binanın çökmesi halinde birçok insan canından olur” diye konuştu.

DASK: En kısa sürede hasar tespitine başlayacağız!

Elazığ Çevrimtaş Köyü baştan inşa edilecek!

Elazığ depreminde 50 bina yıkıldı, 308 bina hasar gördü!

 


Geri Dön