25 / 04 / 2024

Sakarya'da hasarlı ev sahipleri toplu konut için 5 aydır talepte bulunmadı!

Sakarya'da hasarlı ev sahipleri toplu konut için 5 aydır talepte bulunmadı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından öncelikle orta hasarlı bina sahiplerinin yararlanacağı toplu konutların ön talebine 5 aydır hasarlı konut sahiplerinden talep gelmedi. Başvuru olmaması durumunda konutlar, evi olmayanlara satılacak..



Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından öncelikle orta hasarlı bina sahiplerinin yararlanacağı toplu konutlar inşa ettiriliyor. Konutlar için 5 ay önce ön talepler alınmaya başlandı. Ancak hasarlı konut sahiplerinden şu ana kadar talep gelmedi. Başvuru olmaması halinde konutlar, evi olmayan vatandaşlara satılacak. 


17 Ağustos depreminin üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen Sakarya'da yaklaşık 900 hasarlı konut onarılamadı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, onanm süresi sona eren konutlar için yıkım karan aldı. Binaların boşaltılması için su ve elektrik gibi kamu hizmetleri kesildi. Ancak vatandaş, yine de konutunu boşaltmadı. Bunun üzerine belediye, vatandaşlan mağdur etmemek için  TOKİ  ile birlikte orta hasarlı binalara yönelik bir proje gerçekleştirdi. 


Belediye, depremden sonra yeni konutların yapıldığı bölgede 135 dönüm alanı ücretsiz olarak TOKİ'ye devretti. Ardından şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Yenikent Bölgesi'nde sağlam konutlar yükselmeye başladı. 22 blok ve 466 daireden oluşan projeden öncelikli olarak orta hasarlı bina sahipleri ve konutları deprem riski taşıyan vatandaşlar yararlanacak. Buna rağmen orta hasarlı konut sahiplerinin ilgi göstermemesi belediyeyi şaşırttı. Daha inşaatlar başlamadan 5 ay önce ön talepler alınmaya başlandı ancak şu ana kadar bir tek başvuru bile olmadı. Proje, önümüzdeki yıl haziran ayında tamamlanacak. Belediye yetkilileri, inşaatın bitiminde orta hasarlı ve deprem riski taşıyan konut sahiplerinden de talep gelmezse, daireleri evi olmayan dar gelirli vatandaşlara aynı koşullarda satacak. Orta hasarlı konut sahipleri ise konutların yapıldığı yeri uzak bulduklarını belirtiyor. Belediye, halen birçoğunda oturulan hasarlı binaları polis zoruyla boşaltarak yıkım işlemini gerçekleştirecek. 


Zaman



Geri Dön