28 / 03 / 2024

Elbistan'daki mermer yataklarına 20 milyon dolarlık yatırım!

Elbistan'daki mermer yataklarına 20 milyon dolarlık yatırım!

Ürdün menşeli Anadolu Dağları Madencilik Ltd. Şti. Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı İncecik Mahallesi'ndeki mermer yataklarını ekonomiye kazandırmak amacıyla bölgede çalışmalara başladı. Firma, bölgeye 5 ile 20 milyon dolar arasında yatırım yapaca



Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı İncecik Mahallesi'ndeki mermer yataklarını ekonomiye kazandırmak amacıyla bölgede çalışmalarına başlayan Ürdün menşeli Anadolu Dağları Madencilik Ltd. Şti. (Anatolia Mountains Marble Company) Yönetim Kurulu Başkanı Anwar Sbeih, mermer kalitesine göre bölgeye 5 ile 20 milyon dolar arasında değişen bir yatırım yapacaklarını söyledi.


Elbistan'daki mermer ocağında test çalışmalarını ve önümüzdeki dönem için atılacak adımları yerinde görmek için ilçeye gelen Ürdün menşeli Anadolu Dağları Madencilik Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Anwar Sbeih, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan Belediye Başkan Vekili Necati Kul ve Elbistan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Paksoy'u makamlarında ziyaret etti.


Ziyaretler sonrasında bölgedeki yatırımın geleceğine ilişkin olarak gazetemize özel açıklamalarda bulunan Sbeih, İncecik Mahallesi'nde yerin metrelerce altında bulunan mermerin kalitesinin tescillenmesinin ardından bölgeye kurulacak fabrikada işlenerek dünyanın birçok ülkesine ihraç edileceğini kaydetti. Sbeih, 'Uzun soluklu bir çalışmanın ardından Elbistan'ın ismi mermerle birlikte tüm dünyada duyulacak' şeklinde konuştu.

'Türkiye'de ve Elbistan'da olmaktan gururluyuz ve mutluyuz' diyen Sbeih, 'Anadolu dağlarının barındırdığı bu maden yüzyıllardır biliniyordu. Bizler de uzun soluklu bir yatırım için Elbistan'dayız. Mermer için sabırlı olmak gerekiyor. Bizler de bu sabrın sonunda kaliteli bir mermere ulaşacağımızı deneyimlerimiz ışığında görüyoruz. İnşallah en kısa sürede olumlu sonuçlar alacağız ve yatırımımız şekillenecek' ifadelerini kullandı.

Ocaktan çıkarılacak mermerin bölgede ya da Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak dev fabrikada işleneceğini ve bu fabrikada bölge insanının çalışacağını anlatan Sbeih, 'Biz, taşımızın kalitesini onayladıktan sonra fabrika kuracağız. Çevre ve nakliye gibi konularla diğer etkenleri göz önüne alarak fabrikamızı ocağın olduğu alana kurmayı düşünüyoruz. Ancak, buraya fabrika kurarken Türk devletinin ve hükümetinin yatırımcıya tanıdığı teşviklerden de yararlanmak istiyoruz. Ocak alanının bulunduğu bölgenin özel sanayi alanı olması imkanı var mı diye araştıracağız. Elbistan'a Organize Sanayi Bölgesi yapılacağını öğrendik. Buradaki imkanları ve teşvikleri de araştırıyoruz. Şirketimizin Türkiye temsilcileri önümüzdeki günlerde görüşmeler yapacaklar. Önceliğimiz ocak yanına fabrika açmaktan yana. Kurmayı planladığımız fabrikamızda bölge ve Türk insanı çalışacak. Bu işte başarılı olmak için fabrika kurmak şart. Elbistan'ın mermerini işlenmiş olarak ihraç etmeyi planlıyoruz. En az 5 milyon dolar olmak üzere 20 milyon dolara yakın bir yatırım yapmayı düşünüyoruz' diye konuştu.


Elbistan'daki ziyaretlerinde çok iyi izlenimler edindiğini ve kendilerine her türlü kolaylığın sağlanacağı yönündeki ifadelerin kendisini çok memnun ettiğini hatırlatan Anwar Sbeih, 'Elbistan'ın yöneticileri ve idarecileri ile bir araya geldik. Kendileri bizlerle çok yakından ilgilendiler. Samimi ziyaretler gerçekleştirdik. Ürdün'den gelerek bölgeye yatırım yapmamızdan dolayı duydukları memnuniyetleri dile getirdiler. Bizler de firmamıza tanınan bu öncelik için teşekkür ediyoruz' değerlendirmesini yaptı. Bölgedeki yatırımın hem Elbistan hem de kendileri için kazanç olacağının da altını çizen Sbeih, 'Yolun başındayız. Kat edilecek çok mesafe var. Adım adım ilerliyoruz. Sonuçta umduğumuz gibi kaliteli mermere ulaşırsak Elbistan'a ve Türkiye'ye büyük ekonomik kazançlar sağlayacağına inandığımız bir yatırım olacak. İstihdam açısından Elbistan'a büyük katkı sağlayacak. Biz diğer yatırımlarımızdaki gibi Elbistan'da da bölge insanına öncelik vereceğiz. Çalışanlara özel eğitim vereceğiz. Burada işlediğimiz mermer, sadece Ortadoğu'ya değil Çin'e, Amerika'ya ve Avrupa ülkelerine de ihraç edilecek. Elbistan'ın mermeri dünyanın dört bir yanındaki evleri ve binaları süsleyecek. Sonuçta, Elbistan, ihraç ettiği mermerle dünyanın birçok yerinde tanınacak' cümleleri ile açıklamasını tamamladı.


Sabah Gazetesi


Geri Dön