25 / 04 / 2024

Elbistan'dan Kahramanmaraş'a ev almaya gitti 139 bin lirası çalındı!

Elbistan'dan Kahramanmaraş'a ev almaya gitti 139 bin lirası çalındı!

Elbistan'dan K.Maraş'a gidenMesut P.'nin ev almak için bankadan çektiği 139 bin lirası aracının canımını kıran hırsızlar tarafından çalındı.



Elbistan'dan K.Maraş'a giden Mesut P.'nin ev almak için bankadan çektiği 139 bin lirası aracının camını kıran hırsızlar tarafından çalındı. Elbistan Olay Gazetesi'nde yer alan habere göre; hırsızlar Sivas'ta peşlerine düşen polisle çatıştı. Olay sonucunda 3'ü yaralı 10 kişi gözaltına alınırken, 3 kişinin para dolu çantayla kaçtığı öğrenildi. Kaçan kişilerin yakalanması için çalışmalara başlandı.

Olay, Tekerek Mahallesi'nde bulunan bir alışveriş merkezinin önünde meydana geldi. İddialara göre Mesut P., ev almak için Elbistan'dan Kahramanmaraş'a geldi. Bankadan 139 bin lira çekip bir alışveriş merkezine gitti.

ADIM ADIM TAKİP EDİLDİ

Mesut P., ev almak için gerekli işlemleri yapıp, kimliği belirsiz kişiler tarafından takibe alındı. Mesut P.'nin aracının arka kapısının camını kıran hırsız içerisinde 139 bin lira bulunan çantayı alıp kaçtı.

HIRSIZLIKTAN SONRA PLAKA DEĞİŞTİRDİLER

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. MOBESE ve çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, parayı çalan kişinin içinde bulunduğu otomobilin plakasının sahte olduğunu ve şehirden çıktıktan sonra gerçek olan 40 BE 787 plakasını taktığını tespit etti.

POLİSLE ÇATIŞTILAR

Şüphelilerin Sivas'ın Kangal ilçesinde olduğu öğrenildi. Kangal-Hekimhan Karayolu'nda giden araçlar, gözaltına alınırken, polisin 'Dur' ihtarına uymayınca kovalamaca başladı. Kovalamaca sırasında şüpheliler polislere ateş açtı ve çatışmaya neden oldu. Olay sonucunda 2 araç kaza yaparken, 3 kişi de yaralandı. Olayda 3'ü yaralı 10 kişi gözaltına alınırken, 3 kişinin para dolu çantayla kaçtığı tespit edildi. Kaçan kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.


Geri Dön