26 / 04 / 2024

Elbistan’ın imar planları için İtiraz Değerlendirme Komisyonu kuruldu!

Elbistan’ın imar planları için İtiraz Değerlendirme Komisyonu kuruldu!

Kahramanmaraş Elbistantan'ın askı sürecindeki imar planları ile ilgili olarak itirazların değerlendirilmesi için İtiraz Değerlendirme Komisyonu oluşturuldu.



Kahramanmaraş Elbistantan'ın İller Bankası tarafından hazırlanan askı sürecindeki imar planları ile ilgili olarak itirazların değerlendirilmesi için İtiraz Değerlendirme Komisyonu kuruldu.

Elbistan'ın Sesi Gazetesi'nde yer alan habere göre, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, komisyonun ilk toplantısının ardından yaptığı değerlendirme hakkında konuştu. Ünal, planlar için 600’e yakın itiraz geldiğini
hatırlatarak, bu itirazlar değerlendirildikten sonra planla ilgili kesin karar verileceğini açıkladı.

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda, Elbistan’a ait İller Bankası tarafından hazırlanan ve askı sürecinde olan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile 1/5000’lik nazım imar planları ile ilgili itiraz ve sorunlar görüşüldü.

Toplantıya, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, İmran Kılıç ve Habibe Öçal ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy, MHP Elbistan İlçe Başkanı Ramazan Kılıç, CHP Elbistan İlçe Başkanı Tayfun Barış Arslan, Mimarlar Odası, Mühendisler Odası, Harita Mühendisleri Odası başta olmak üzere meslek odalarının temsilcileri, İller Bankası Plan Müdürlüğü yetkilileri ve konunun tarafları katıldı.

Mahir Ünal, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “AK Parti ile birlikte şehirlerimiz mamur alanlar haline gelmeye başladı. AK Parti siyasetinde imar, rant değil şehrin ayağa kaldırılmasıdır. İmar, birilerine rant sağlamak değil şehrin geleceğini planlamaktır. Çocuklarımızın yaşayacağı şehri planlamaktır. Bu gün bu toplantı ile bunu gerçekleştirdik” dedi.

İmar planı ile ilgili olarak bütün itirazların değerlendirileceğini belirten Ünal, “Elbistan Ticaret ve Sanayi Odamızın koordinasyonu ile birlikte Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve sektördeki meslek odalarının temsilcileri ile
bürokratlarımızın katıldığı bir toplantı düzenledik. Hasılı bütün tarafların temsil edildiği bir toplantı gerçekleştirdik. Son yapılan ve şuanda askıda olan imar planımızı gündeme aldık ve değerlendirdik. İller Bankası İmar Plan Müdürlüğü yetkililerimiz de hazır bulundu. İtirazları dinledi. Yaklaşık 600’e yakın itiraz var. İtiraz Değerlendirme Komisyonu oluşturduk. Bu komisyon, bütün itirazları dikkate alacak ve değerlendirecek. Daha sonra da milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız bu komisyonla bir araya gelecek. Planla ilgili nihai kararı vereceğiz. Kahramanmaraş’ımızın, Elbistan’ımızın, ilçelerimizin çözülmeyecek hiçbir sorunu yoktur. Yeter ki diyalog içerisinde, birbirimizi dinleyerek, birbirimizle konuşarak meseleleri değerlendirelim. Bu toplantıya katılan herkese teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.


Geri Dön