20 / 04 / 2024

Elefterios Venizelos Havalimanı'nın yüzde 30'u satılacak!

Elefterios Venizelos Havalimanı'nın yüzde 30'u satılacak!

Yunanistan'ın en büyük havalimanı olan ve 2001 yılında 2.1 milyar euroya maliyetle inşa edilen Atina'nın Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı'nın yüzde 30'u satılacak.



Yunan Özelleştirme Dairesi TAIPED, ülkenin en büyük havalimanı olan Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı'nın yüzde 30'unun özelleştirileceğini açıkladı. YeniŞafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; TAIPED, Atina Uluslararası Havalimanı SA'nın (AIA) yüzde 30 hissesinin satışı için talep topluyor.

TAIPED ilgilenenlerin 30 eylül tarihine kadar başvurması gerektiği ifade ediliyor. Bugün yapılan duyuruda iki aşamalı bir özelleştirme yapılacağı kaydedildi. Buna göre önce bir öneleme yapılacak ardından da bağlayıcı teklifler alınacak.

AIA'nın yüzde 25 hissesi hükümet, yüzde 30'u da özelleştirme idaresi altında. Kalan hisseler ise Almanya merkezli havalimanı işletmecisi AviAlliance ve Yunan Copuzelos'ta.

Yunanistan, ekonomik krizi aşmak için 2010'dan beri üç uluslararası kurtarma paketi talep etmiş ve özelleştirmeler vadedilen ekonomik reformların önemli ayaklarından birini meydana getiriyor.
 


Geri Dön