23 / 04 / 2024

Elektriğe bir zam daha gelecek mi? EPDK yeni fiyatlandırma dönemindeki kararı açıkladı!

Elektriğe bir zam daha gelecek mi? EPDK yeni fiyatlandırma dönemindeki kararı açıkladı!

Yılbaşında ve Nisan 2022’de yapılan elektrik zamlarının ardından maliyetlerde yaşanan artışlar nedeniyle 1 Haziran’da elektriğe bir zam daha yapılmıştı. Peki yeni yeni fiyatlandırma döneminde bir zam daha gelecek mi? İşte detaylar...



SON ZAM AY BAŞINDA YAPILMIŞTI

Elektrik faturalarına 1 Haziran tarihinde zam yapılmıştı. Yeni tarifeyle meskenlere yüzde 15, ticarethanelere ise yüzde 25 olacak şekilde zam gelmişti. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun elektrik tarife tabloları, 1 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanmıştı.

Elektriğe bir zam daha gelecek mi? EPDK yeni fiyatlandırma dönemindeki kararı açıkladı!

Yeni tarifeye göre, ilk kademede yer alan mesken abonelerinin tarifesinde kilovatsaat başı fiyat 129,0639 kuruş, yüksek kademede yer alan mesken abonelerinin tarifesinde ise kilovatsaat başı fiyat, 192,7977 kuruş olmuştu.

Elektriğin kilovatsaat fiyatı, ilk kademedeki ticarethane abonelerinin tarifesinde 208,9154 kuruş, yüksek kademedeki kilovatsaat fiyat ise 278,0099 kuruş olarak belirlenmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön