25 / 04 / 2024

Elektrikli araç alacaklar dikkat! Limit çok yukarılara çıktı

Elektrikli araç alacaklar dikkat! Limit çok yukarılara çıktı

Çevre Dostu Elektrikli araçlar, geleneksel benzin veya dizel motorlu araçlardan farklı olarak sıfır emisyonlu sürüş sağlarlar. Bu, atmosfere salınan sera gazlarının azaltılmasına yardımcı olur ve çevreye daha az zarar verirler. Fakat son alınan kararla elektrikli araçlardan alınan vergide artışa gid



Elektrikli araçlar, elektrik motorları tarafından çalıştırılan ve bataryalar tarafından güç sağlanan araçlardır. Geleneksel benzin veya dizel motorlu araçlardan farklı olarak, elektrikli araçlar daha çevre dostudur çünkü sıfır emisyonlu sürüş sağlarlar.

Elektrikli araçlar birçok farklı türde mevcuttur, örneğin tamamen elektrikli araçlar (Battery Electric Vehicle - BEV), hibrit elektrikli araçlar (Hybrid Electric Vehicle - HEV) ve plug-in hibrit elektrikli araçlar (Plug-In Hybrid Electric Vehicle - PHEV) gibi. Tamamen elektrikli araçlar, sadece elektrik motorları tarafından çalıştırılır ve sadece bataryalardan güç alırlar.

Elektrikli araç alacaklar dikkat! Limit çok yukarılara çıktı

Hibrit elektrikli araçlar ise hem elektrik motorları hem de geleneksel bir motoru (genellikle benzinli) kullanır ve bataryaları şarj etmek için fren enerjisini geri kazanır. Plug-in hibrit elektrikli araçlar, şarj edilebilir bataryalar ve geleneksel bir motoru birleştirir ve daha uzun mesafeler için benzinli motoru kullanırken daha kısa mesafeler için sadece elektrik motorlarını kullanabilir.

Elektrikli araçlar giderek daha popüler hale geliyor, çünkü hem daha çevre dostu hem de daha düşük işletme maliyetleri sunuyorlar. Bununla birlikte, yüksek maliyetleri ve şarj altyapısının yetersizliği gibi bazı zorlukları da var.


Geri Dön