23 / 04 / 2024

Elektrikli otomobil kaç TL'ye şarj olur 2022?

Elektrikli otomobil kaç TL'ye şarj olur 2022?

Elektrikli otomobillerin sayısı son zamanlarda bir hayli arttı. Durum böyle olunca elektrikli otomobillerin kaç TL’ye şarj edildiği de merak edilmeye başlandı. İşte detaylar!



Elektrikli otomobillere olan ilgi devam ediyor. Sessizlik ve yüksek teknoloji gibi artılarının olmasının dışında maliyetlerin içten yanmalı motorlara kıyasla düşük olması da, elektrikli otomobillerin tercih edilme nedenlerinden biridir. Türkiye’deki güncel elektrikli araç şarj maliyeti büyük bir merak konusu.

1 Ocak’ta yapılan zammın ardından dudak uçuklatan faturalar gelmeye başlarken, aradan geçen birkaç ay içerisinde bazı geri adımların atılması, yükü biraz olsun hafifletti. Elektrikli otomobil almayı düşünen ancak daha karar veremeyen kişiler, Elektrikli otomobil kaç TL'ye şarj olur 2022? Şeklinde sorular soruyor. İşte elektrikli otomobillere dair merak edilen ayrıntılar…

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN ŞARJ ETME NE KADARA MAL OLUR?

Elektriğe gelen zam sonrasında maliyet avantajının azalması “elektrikli araçların avantajı azaldı” şeklinde yorumlara neden olsa da, son birkaç ayda akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar arayı tekrardan açtı. Benzin ve motorinin litre fiyatlarının 20 TL seviyelerine geride bırakması, özellikle büyük şehirlerdeki birçok insanın işe veya herhangi bir yere giderken, toplu taşımaya yönelmesine neden oldu.

  • Elektrikli otomobil şarj etme tarifelerine baktığımızda geçtiğimiz yıl Tesla Model 3’ünü yüzde 80 şarj edebilmek için 72 TL ödeme yapmanız gerekiyordu. Yeni düzenleme ile birlikte bu fiyat 170 TL seviyelerine çıktı.
  • Bir diğer elektrikli otomobil örneği de Hyundai Kona. Kona, elektrikli otomobiller arasındaki en uygun modellerden biridir ve kullanıcılarına 480 km menzil imkanı sunuyor. Geçtiğimiz yıl Kona’yı yüzde 80 şarj edebilmek için 114 TL ödeme yapmanız gerekiyordu. Bu rakam, zamlar ile birlikte 250 TL gibi bir rakama yükseldi.
  • Hyundai Kona’nın benzinli versiyonunun deposunu yüzde 80 doldurmak için bugünün imkanları ile halihazırda 792 TL vermeniz gerekiyor. Aracın deposunu tamamen doldurmak için de yaklaşık 990 TL ödemeniz gerekiyor.

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Vekalet için sağlık raporu nereden alınır?

Hangi saatlerde elektrik tasarrufu yapılır? Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz?


Geri Dön