26 / 04 / 2024

Elektrikte 2023 ek ücreti Resmi Gazete’de açıklandı

Elektrikte 2023 ek ücreti Resmi Gazete’de açıklandı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 2023 yılında uygulanacak iletim ek ücretini açıkladı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin iletim tarifesinin binde beşi olarak tespit edildi.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), 2023 yılında uygulanacak yeni iletim ek ücreti, Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) iletim tarifesinin binde beşi olarak hesaplandı.

EPDK'nin konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'nin 17 Eylül tarihli sayısında yayımlandı. Bu karara göre, 2023 yılında uygulanacak iletim ek ücreti TEİAŞ’nin iletim tarifesinin binde beşi olarak belirlendi.

TEİAŞ tarafından aylık hesaplanan iletim ek ücreti, Ekim ayının 25’ine kadar EPDK hesabına yatırılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön