27 / 04 / 2024

Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte 2023-2025 dönemi yatırım programı genelgesi

Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte 2023-2025 dönemi yatırım programı genelgesi

Cumhurbaşkanlığı’nın 2023-2025 zaman dilimine ait bütçe çağrısı konulu tebliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar…



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile 2023-2025 dönemi yatırım programı hazırlıkları genelgesi bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan genelgede enflasyonu düşürerek fiyat istikrarını koruma, cari işlemler açığını azaltma, mali disiplini daha çok güçlendirmenin temel öncelikler olduğunun altı çizildi.

Cumhurbaşkanlığı, 2023-2025 dönemi yatırım programları hazırlıklarına girdi. Yayımlamış olduğu genelge, 2023 senesi yatırım programı hazırlıklarında; 2023-2025 dönemi Orta Vadeli Program'da var olan amaç, politika, öncelik ve mali çerçevenin esas alınacağı kaydedilerek, "Proje bazında ödenek teklif ve tahsislerinde; devam etmiş olan öncelikli projelerden en kısa zaman diliminde tamamlanabilecek olanlara öncelik verilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanmış olan Cumhurbaşkanlığı genelgesinde; vatandaşların refah ve mutluluğunu daha üst seviyelere çıkarma gayreti doğrultusunda makroekonomik istikrarı koruma, üretimi artırma ve toplumun refah düzeyini yükseltme için 2019-2023 döneminde on birinci Kalkınma Planı'nın uygulandığı ifade edildi.  2019-2023 zaman dilimi ile ilgili olarak temel hedeflerin bildirildiği genelgede, "Bu zaman zarfında temel hedefimiz olan sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştirmek için kamu harcamalarında tasarruf yapmak, enflasyonu düşürüp fiyat istikrarını korumak, yurt içi tasarrufları artırma, cari işlemler açığını düşürmek, kamu mali dengelerini ve mali disiplini daha da güçlendirmek ve bu şekilde makroekonomik ve finansal istikrarı korumak temel önceliklerimizdir. Bu hedef ve öncelikler neticesinde, kamu hizmetlerinin hız ve kalitesinin yükseltilmesi için kamu yatırımlarına ayrılan kaynakların önümüzdeki zaman için hedeflenen politikalara azami şekilde katkı sağlayacak biçimde tahsisi ve verimli kullanımı temel ilkemiz olacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte 2023-2025 dönemi yatırım programı genelgesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön