19 / 03 / 2024

Elips Tasarım Mimarlık’tan fonksiyonel sosyal merkez!

Elips Tasarım Mimarlık’tan fonksiyonel sosyal merkez!

Yüksek Mimar Feza Ökten Koca tarafından kurulan Elips Tasarım Mimarlık'ın yeniden tasarladığı BJK Nevzat Demir Tesisi, futbolcuların antrenman ve tedavi amacı için kullanacakları sosyal merkez olarak kurgulandı.



Konut, ticari, eğitim gibi birçok farklı alanda ödüleri bulunan projeler hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık, BJK Nevzat Demir Tesisi’nin tasarımında, futbolcuların ihtiyaçlarına cevap verecek antrenman ve tedavi amacı için kullanabilecekleri fonksiyonel bir mekan yaratacak. Türkiye’nin en büyük spor kulüpleri arasında yer alan Beşiktaş Spor Kulübü’nün İstanbul Çekmeköy’de bulunan mevcut durumda fonksiyonel olarak kullanılmayan 3 katlı ana binası içerisinde yer alan 570 metrekare alana sahip Nevzat Demir Tesisi, futbolcuların kapalı havuz ve spa ihtiyacına göre yeniden tasarlandı.

Tüm fonksiyonların 570 metrekkarelik alana doğru sirkülasyon ve işleyişi tarafından yerleştirilen BJK Nevzat Demir Tesisi’nde, futbolcular için havuz bölümüne kapalı havuz, jakuzi, havuz içi bisiklet, su altında koşma, şok havuzu gibi fonksiyonların yapımı tamamlanıp, spa bölümünde buhar odası, sauna, sıcak taş yataklar, dinlenme odası ve duşlar planlanıyor. Diğer bölümde ise, içinde özel jakuzi ve duşu bulunan 2 adet masaj odası, ayak bakım ve saç bakım bölümleri futbolcuların profesyonel kullanılması amacıyla yerleştirildi.

Havuz kısmında gerekli olan 140 cm’lik derinlik mekanda oluşturulan yumuşak kot geçişleriyle sağlanırken, havuz etrafında bulunan duvara açılan farklı boyutlardaki boşluklarla hem havuzun hem de koridorların ambiyansında ferahlık sağlanıyor.

Masaj odalarında yer alan bambu ahşap kaplamalar ve gizli ışıklarla rahatlatıcı, yumuşak bir ortam yaratacak, oda içinde yaratılan kot farklılıkları ile de jakuzi için gerekli olan yükseklik sağlanıyor. Masaj odalarında bulunan jakuzi ve duş bölümleriyle, masajın yanı sıra, mekanın bireysel rahatlama alanı olarak kullanmasına da olanak tanınıyor.

Yüzme havuzu özelliği bulunan, su içi bisikletlerin olduğu bölüm ve rainshower altında bazalt taşlarla meydana getirilirken antrenman alanı havuz içinde yerini alırken, havuz yanında büyük bir jakuzi de kullanıma sunuluyor. Ana havuz ve şok havuzu üzerinde bulunan farklı form ve boyutlardaki barissol aydınlatmalarla hem mekanı aydınlatmak, hem de suya verdiği yansımalarla artı değer yaratmak hedefleniyor. Tüm mekan, fonksiyonlarına göre seramik, doğal taş ve mozaiklerle kaplanırken, masaj odalarında duvar kağıdı kullanımı tercih edilmiş. Genelde toprak tonlarında yumuşak renklere yer verilirken beton renkleri de tasarıma dahil ediliyor.


Geri Dön