28 / 03 / 2024

Elon Musk lego gibi ev yapacak!

Elon Musk lego gibi ev yapacak!

Amerikalı girişimci Elon Musk, sahibi olduğu Boring Company şirketinin, tünel kazma projelerinde yerin altından çıkardığı kayalardan "birbirine kenetlenebilen", lego benzeri yapı taşları üreteceğini açıkladı.



Elon Musk, Twitter mesajında, ABD'nin California ve Maryland eyaletlerinde tüneller inşa eden Boring Company'nin bu projelerde yer altından çıkardığı kayalardan şekillendireceği, "gerçek boyutlarda binalar ve heykeller inşa edilebilecek" lego benzeri yapı taşlarını üreterek piyasaya süreceğini duyurdu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Musk'ın mesajında "Boring Company'nin yeni lisanslı ürünleri yakında geliyor. Tünel kazılarından çıkan kayalardan yapılan, birbirine kenetlenen tuğlalar... Bunları gerçek boyutlarda binalar ve heykeller inşa etmek için kullanılabileceksiniz. California sismik kaya standardına uygun, yani çok sağlam ancak bir uçak kanadı lonjeronu gibi ortası boşluklu, dolayısıyla ağır değil." ifadeleri yer aldı.

Elon Musk, piyasaya sürecekleri ilk yapı setinin "eski Mısır" temalı olacağını, setin parçalarıyla piramitlerin, Sfenks'in ve Horus Tapınağı'nın yeniden inşa edilebileceğini de sözlerine ekledi. 


Geri Dön