25 / 04 / 2024

Elon Musk: Tüm mülkümü satıyorum!

Elon Musk: Tüm mülkümü satıyorum!

Tesla'nın kurucusu olan Elon Musk sosyal medya hesabından tüm mülkünü satacağını ifade eden tweetler attı.



Tesla'nın kurucusu olan Elon Musk sosyal medya hesabından çarpıcı tweetler attı. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, daha önce de şirket hisseleriyle ilgili yaptığı manipülatif açıklamalar sebebiyle ceza yiyen Tesla'nın kurucusu ve eski CEO'su Elon Musk, dün twitter hesabından yaptığı "Tesla hisseleri çok yüksek" açıklamasıyla şirket hisselerinin 14 milyar dolar değer kaybetmesine sebep oldu.

ELON MUSK'IN ATTIĞI TWEETLER: TÜM MÜLKÜMÜ SATIYORUM

"Tüm fiziksel varlıklarımı satıyorum, kendime ait bir evim olmayacak" diyerek 100 milyon dolar toplam piyasa değerine sahip en az 7 evini satışa çıkaracağını dile getiren Elon Musk, kendisine ait herhangi bir evi olmayacağını, bu konuda kız arkadaşı ünlü şarkıcı Grimes'ın kendisine çok kızgın olduğunu söyledi.

Musk, mülklerinin satışında tek istisna olarak ise Los Angeles'ta yer alan Gene Wilder'ın eski evini gösterdi. Bu evi yıkılmaması ya da evin ruhunu kaybetmesine neden olacak herhangi bir değişiklik yapılamaması şartıyla satacağını dile getirdi.

Tesla'nın hisse fiyatlarının çok yüksek olduğunu da dile getiren Musk'ın bu açıklaması, Tesla hisselerinde yüzde 9.3, yani 14 milyar dolarlık değer kaybına sebep oldu.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi Musk'a tweeti sonrası şaka yapıp yapmadığını sorduğunu, "Hayır" cevabı aldığını da yazdı.

ELON MUSK DAHA ÖNCE DE CEZA YEMİŞTİ

Elon Musk 2018 yılında da Tesla'nın New York Borsası'ndaki geleceğini yorumladığı bir tweeti sonrası da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından 20 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı. Elon Musk ayrıca şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan da ayrılmak zorunda kalmıştı.


Geri Dön